Shirly Karvinen huolissaan sukulaisistaan – asuvat koronaviruksen takia eristetyssä Wuhanissa: "Siellä on todella iso hysteria päällä"

5:24
Tämä kaikki tiedetään Ivalon koronavirusepäilystä.

Shirly Karvisen sukulaiset asuvat Wuhanissa, mistä koronavirus on lähtöisin.

Radiojuontaja Shirly Karvisen sukujuuret ovat Kiinasta. Hänen äitinsä on kotoisin Wuhaninista, joka sijaitsee Hubeinin maakunnassa Kiinan keskiosassa. Kaupunki on ollut ympäri maailmaa otsikoissa tällä viikolla, koska uusi koronavirus on lähtöisin sieltä. Tänään virus on ollut laajalti otsikoissa, kun Ivalossa epäillään kahden kiinalaisen turistin kantavan koronavirusta

– Äitini käy kerran vuodessa pidemmällä matkalla sukulaistemme luona. Hänen piti lähteä kuukaudeksi Wuhaniin tulevana lauantaina, mutta matka peruuntui koronaviruksen takia. Onneksi hän ei ehtinyt lähteä, Karvinen huokaa helpottuneena.

Karvisen äiti on muuttanut jo vuosia sitten pois kaupungista, mutta siellä asuu edelleen paljon missikaunottaren rakkaita sukulaisia. Karvisen äiti on tiiviisti yhteydessä Kiinaan, ja hän kertoo tyttärelleen sukulaisten uusimmat kuulumiset.

– Olen helpottunut, että kaikki sukulaiseni ovat siellä turvassa, Karvinen kertoo.

Tällä hetkellä lähes 10 miljoonan asukkaan kaupungissa ei toimi joukkoliikenne ollenkaan, jotta koronavirus ei pääse leviämään ruuhkaisissa metroissa tai linja-autoissa.

Karvinen on kiitollinen, että Kiinan valtio on ottanut koronaviruksen tosissaan.

– Sukulaiseni ovat vain kotona, sillä he eivät uskalla liikkua mihinkään. Siellä on todella iso hysteria päällä, ja kaikki ovat huolissaan nopeasti leviävästä koronaviruksesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja