Mainos

Kierrättävä Hackman täyttää 220 vuotta

Suomalainen aterimien sekä keitto- ja paistoastioiden valmistaja Hackman on tänä vuonna 220-vuotias.

Syntymäpäivään viettävä Hackman sai alkunsa Viipurissa vuonna 1790, kun Johan Hackman perusti nimeään kantavan kauppahuoneen. Hackman kävi ensimmäisen sadan vuoden aikana kauppaa erityisesti puutavarasta. Vuonna 1891 Hackman siirtyin metallin pariin ja aloitti aterimien valmistamisen Sorsakoskella, jossa yrityksen tuotteet valmistetaan edelleen. Nykyisin tehtaalla työskentelee noin 90 ihmistä. Tehtaalta lähtee maailmalle vuosittain 1,5 miljoonaa keitto- ja paistoastiaa.

Hackman on panostanut muotoiluun jo 50- ja 60-luvuilla, jolloin yritys palkkasi esimerkiksi Kaj Franckin sekä Ilmari Tapiovaaran suunnittelemaan tuotteiden ulkonäköä. Hiljattain Hackmanin yhteistyökumppanit Sauli Suomela ja Antti Aromaa saivat Vuoden teollinen muotoilija -palkinnon.

Palauta vanhat padat kierrätysviikoilla

Laadukas muotoilu luo kestävyyttä, samoin kuin kierrättäminen. Hackman järjestää nyt helmikuussa kierrätysviikot. Kuluttajat voivat jättää vanhat pannut, kattilat ja aterimet Hackmanin kierrätyspisteisiin kaupoissa eri puolella Suomea. Pisteitä on yhteensä viisisataa.

Kierrätysviikoilla on aikaisempina vuosina saatu talteen jo 500 tonnia kierrätysmateriaalia. Hackman käyttää uudestaan esimerkiksi terästä. Jopa 75 prosenttia siitä on kierrätettyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.