Mainos

Kieltolain aikaisen helsinkiläiskahvilan kadonneen maskotin kohtalo askarruttaa yhä – lymyääkö sinun ullakollasi kultaisia kissoja?

2:00
MTV Uutisten Mika Tommola vieraili "Le Chat Doréssa" penkomassa kadonneiden kissapatsaiden mysteeriä!

Helsinkiläisiä 1920-luvun lopulla kohahduttanut Kultainen kissa -kahvila on tehnyt paluun – nyt taidemuseo Amos Rexiin. Kahvilan maskotin kohtalo askarruttaa kuitenkin yhä.

Taiteilija Birger Carlstedtin vallankumouksellinen Unioninkadulla sijainnut Le Chat Doré -kahvila tuhottiin aikoinaan remonttivimmassa ja sen tiloja koristaneet kultaiset kissapatsaat katosivat. Missä ne voisivat luurata?

Museon väki olisi ikionnellinen jos edes yksi alkuperäisistä kissoista sattuisi lojumaan jonkun ullakolla. Näyttelyassistentin mukaan ne ovat alun alkaen peräisin Pariisista.

– Kannattaa tulla tänne ja tutkia nämä tosi tarkkaan, ja sitten mennä kotiin ja penkoa kaikki paikat, toteaa museon näyttelyassistentti Tuomas Laulainen.

Amos Rexin versio kahvilasta on tehty Carlstedtiltä säilyneiden luonnosten pohjalta. Alkuperäinen kahvila avattiin Unioninkadulle kieltolain aikaan vuonna 1929. Sen toiminta loppui jo kuitenkin 1930-luvun alkupuolella.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja