Kielitaito aiheutti kuningatar Silvialle vaikeuksia hääpäivänä: "Pelkäsin, etten muista hänen nimeään"

Saksalaisbrasilialaisesta Silvia Sommerlathista kruunattiin Ruotsin kuningatar tasan 40 vuotta sitten, kun hän ja kuningas Kaarle Kustaa vihittiin.

Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia viettävät tänään 19. kesäkuuta rubiinihääpäiväänsä. On siis vierähtänyt jo 40 vuotta parin unelmahäistä.

Kuningatar Silvia kertoo Expressen-lehden erikoishaastattelussa muistavansa 40 vuoden takaisen päivän varsin hyvin, kaikkia yksityiskohtia myöten. 

– Olimme matkalla kirkkoon ja hän otti minua kädestä, auttoi pukuni kanssa. Se oli minulle aivan uudenlainen tilanne. Sen lisäksi, että se oli hääpäivämme, koko kansa seurasi, miten hän auttoi minua, Silvia muistelee lämpimästi. 

Hän myöntää myös, että hänen ruotsin kielen taitonsa olivat tuossa vaiheessa vielä melko vajavaiset, mikä aiheutti melkoista päänvaivaa. 

– Ainoa asia, mitä pystyin ajattelemaan, oli Carl Gustaf Folke Hubertus! Carl Gustaf Folke Hubertus! En puhunut ruotsia juuri lainkaan, joten yritin koko ajan pitää mielessäni hänen koko kauniin nimensä, Silvia nauraa. 

– Hyvinhän se sitten meni!

Lue myös:

    Uusimmat