KHL-tähti Mikko Lehtosen hermot menivät ihan muusta syystä kuin NHL-kauden viivästymisen takia – kääntää muuttuneen tilanteen edukseen

9:17
Videolla Mikko Lehtosen ajatuksia NHL:stä huhtikuulta.

KHL:n viime kauden paras pelaaja Mikko Lehtonen teki NHL-sopimuksen, mutta aloittaa kauden Jokereissa. MIten Lehtonen suhtautuu poikkeuksellieen tilanteeseen? 

Golfkentät ovat olleet tänä kesänä täynnä pelaajia. Yksi innokkaista pelaajista on jääkiekkopuolustaja Mikko Lehtonen, joka on pelannut jo viitisenkymmentä kierrosta. 

Kehitystäkin on tapahtunut, tasoitus on viisi vuotta lajia harrastaneelle klubipelaajalle hyvä 12. 

– Siinä lajissa en ole yhtä tasainen kuin jääkiekossa. Hermot ovat menneet monta kertaa, Lehtonen naureskelee MTV Urheilun haastattelussa. 

Golfin pelaaminen on jäänyt pikku hiljaa vähemmälle päätyön takia. 

Sen työn piti alkaa Atlantin toisella puolella Torontossa. 

"Olisin halunnut aloittaa saman tien"

Mikko Lehtonen oli viime KHL-kauden sensaatio, sarjan paras pelaaja, joka kahmi palkintopöydän puhtaaksi. Vastaavaa dominointia ei olla nähty Jokereiden takalinjoilla sitten Erik Karlssonin työsulkupiipahduksen kaudella 2012–13. 

Lehtonen sai palkinnoksi hyvistä otteistaan NHL-sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa. Startti uudessa seurassa jää kuitenkin loppuvuoteen, kun uusi NHL-kausi alkaa. 

– Olisin halunnut aloittaa saman tien. Nyt valmistautuminen on ollut vähän erilainen, mutta onneksi asiat saatiin järjestymään. 

Asioiden järjestymisellä Lehtonen tarkoittaa sopimusta Jokereiden kanssa. Hän edustaa KHL-seuraa NHL-leirin alkamiseen saakka. 

– Jokerit oli selkeä ykkösvaihtoehto, mutta olisin toki ymmärtänyt, jos Jokerit ei olisi minua halunnut ottaa. Sitten olisi pitänyt katsoa muita vaihtoehtoja. 

– Oli mukava tulla tuttuun ympäristöön. Ajatukset ovat nyt Jokereissa, ei NHL:ssä. 

"Sataprosenttisesti Jokereiden mies"

Lehtonen kuulostaa kovin vaatimattomalta, sillä Jokereille KHL:n parhaan puolustajan saaminen oli lottovoitto – vaikka hän ei todennäköisesti kautta Helsingissä loppuun asti pelaakaan. 

Valmentaja Lauri Marjamäki sanoo, että Lehtonen oli enemmän kuin tervetullut joukkueeseen. 

– Hän on sataprosenttisesti Jokereiden mies. Lehtonen on tuttu jätkä, joka tuo meidän puolustukseen leveyttä. 

Pitkäaikainen luottopuolustaja Sami Lepistö ja Teemu Eronen eivät enää jatkaneet joukkueessa. Tilalle tulivat SM-liigatasolla loistaneet Jakub Krejcik ja Niklas Friman

–Vaikea tätä joukkuetta on verrata viimevuotiseen, mutta uudet pelaajat ovat tulleet hyvin sisään. Aika sitten näyttä faktaa, Lehtonen arvioi.  

Lasi tutuksi NHL:ssä

Toronto Maple Leafsilla oli isot odotukset tästäkin kaudesta, mutta tie tyssäsi jo pudotuspelikarsintoihin Columbus Blue Jacketsia vastaan. 

Lehtonen ei uhrannut yöuniaan tulevan työnantajansa otteiden seuraamiseen, vaan hän tyytyi maalikoosteiden katsomiseen. 

Hän näkee NHL:n tason ensimmäisellä harjoitusleirillään erinomaisella kuvanlaadulla ja surround-äänellä varustettuna aitiopaikalta jään pinnasta. Silloin pitää olla terävänä – KHL:n saavutukset eivät paina enää mitään. 

Toisaalta Lehtonen saa hyvän edun, sillä hänellä on NHL-leirille mennessä hyvä tuntuma tosipeleihin. 

– KHL:ssäkin on pienempiä kaukaloita, mutta NHL:ssä pelataan niissä joka ilta. Pelirytmiin pitää päästä kiinni, ja oppia pelaamaan välillä nopeammin. Jopa lasin kautta, Lehtonen naurahtaa. 

Lehtosen luistelu oli täysin ylivoimaista KHL-tasolla. Hän pystyi repimään vauhtieroja vastustajiin kovassakin tempossa. 

Kun urheilija yrittää aina tulla paremmaksi, miten luistelua on tuosta enää mahdollista kehittää?

– Ihan vaan harjoitellaan lisää ja tehdään joka päivä ekstraa. Koskaan ei ole liian hyvä. 


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja