Jari Kurri myöntää: Jokerit voi joutua pelaamaan kotiotteluitaan Venäjällä – "Kiire tulee auttamatta"

Jokerien pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Jari Kurri myöntää, että joukkue saattaa joutua pelaamaan kotiotteluita Venäjällä ensi KHL-kaudella. Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot ja matkustusrajoitukset tekevät kansainvälisten otteluiden isännöimisen ja vieraspelimatkat tällä hetkellä vaikeiksi.

Miltä KHL:n ensi kausi tällä hetkellä näyttää, Jari Kurri?

– Sarjaohjelmaa odotellaan tänään tai alkuviikosta. Tarkoitus on, että kausi alkaa 2. syyskuuta. Ei sen suhteen ole tapahtunut mitään uutta. Kaikki odottavat nyt ohjelman tuloa, ja siitä sitten lähdetään purkamaan.

Miten joukkueiden matkustaminen Suomen ja Venäjän välillä saadaan onnistumaan?

– Ei ole mitään uutta kerrottavaa siitä. Aika menee tietysti eteenpäin ja pyrimme työstämään sitä vaihtoehtoa, että pääsemme pelaamaan kotona. Toivotaan, että pääsemme pelaamaan kotona.

– Ei ole vielä vastauksia suuntaan tai toiseen.

Onko mahdollista, että Jokereille tulisi muutto väliaikaisesti toiseen kaupunkiin?

– No siis… Totta kai se on mahdollista, mutta kyllä me elämme siinä toivossa, että saadaan asiat sovittua niin, että pääsemme aloittamaan kotona.

– Tietenkin tässä pitää saada pikkuhiljaa vastauksia, mutta kyllä siinä toivossa olemme. Aika näyttää... En osaa sanoa moneenkaan asiaan vielä vastausta tällä hetkellä.

Kuinka stressaava tilanne tällä hetkellä on sinulle ja koko joukkueelle?

– Kyllähän tällainen epätietoisuus on rassannut tässä jo pidemmän aikaa. Pyrimme taustalla hoitamaan määrättyjä asioita, ja toivottavasti pelaajat pystyvät keskittymään harjoitteluun. Se nyt on selvää, että tämä aihe on koko ajan tapetilla.

– Mä olen tosi tyytyväinen siihen, millaista joukkueessa on tällä hetkellä. Siellä on hyvä meininki päällä, hyvää työntekoa, ja pilke silmässä tehdään hommia.

Onko KHL:stä ehdotettu teille mahdollista väistökaupunkia, kuten esimerkiksi Pietaria?

– Ei KHL:stä mitään sellaista ohjeistusta ole tullut. Itse rakennamme omat skenaariomme.

Onko Jokereilla jo suunnitelma toisessa kaupungissa pelaamisesta?

– Kyllä me tietysti olemme keskustelleet siitä, mutta ykkösvaihtoehto on se, että Suomessa päästään pelaamaan. Kyllä me sen kortin katsomme loppuun asti.

Onko päätöksille asetettu jonkinlaista takarajaa, jolloin asioiden pitäisi olla viimeistään selvillä?

– Emme me ole sellaista lyöneet, mutta tietenkin tässä on neljä viikkoa sarjan alkuun aikaa. Siinä mielessä voi laskea, että kyllä tässä kiire tulee auttamatta. Se on tiedostettu sekin asia.

Miten joukkueen valmistautuminen kauteen muuten etenee?

– Ensi viikolla pelataan Vantaalla ottelu Jokerien ja Kiekko-Vantaan pelaajien sekajoukkueilla. Sitten menemme Imatralle turnaukseen 20. päivä ja pelaamme siellä pari harjoitusottelua (Jukurit, Ässät). Sitten on TPS:ää vastaan peli 26. päivä Turussa,.

Iltalehden mukaan puolustaja Sami Lepistö ei jatka Jokereissa. Onko asia varmistunut?

– Samin kanssa on käyty keskusteluja, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että asia on näin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja