Kevyt vadelma-mustaherukkajäätelö

6 annosta

  • 1 dl vispikermaa
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl kotimaisia vadelmia
  • 2 dl kotimaisia mustaherukoita
  • 2,5-3 dl tomusokeria

1. Vaahdota kerma kulhossa. Lisää jogurtti, kevyesti murskatut marjat sekä sokeri.

2. Laita seos kulhoon, peitä kelmulla ja anna olla pakastimessa vähintään kaksi tuntia. Sekoita sitä jäätymisen aikana muutaman kerran, jotta rakenteesta tulee pehmeä. Voit myös tehdä jäätelön jäätelökoneessa.

Vinkki Pakastetut kotimaiset marjat nopeuttavat jäätelön jäätymistä. Rouhi hiukan sulaneet marjat monitoimikoneessa. Älä käytä ulkomaisia pakastemarjoja, sillä ne pitäisi kypsentää.

Resepti: Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto

Lue myös:

    Uusimmat