Kevätkeittiön värikkäät tekstiilit

Kevään keittiötekstiilit hehkuvat värikkäinä ja kuvioituina. Auringonkeltainen, omenanvihreä, heleä roosa ja veden sävyt yhdistyvät mustaan, beigeen ja valkoiseen. Printit vaihtelevat hedelmistä marjoihin ja raidoista kukkiin supisuomalaista koivumaisemaa unohtamatta.

Maija Louekarin Marimekolle suunnittelema Kaiku-kuosi tuo kuviollisen keittiöpyyhkeen takaisin keittiöön. Suomalaiskansallisen juhannuksen mieleen tuova koivumaisema on painettu pellavasta (50 %) ja puuvillasta (50 %) valmistetun keittiöpyyhkeen lisäksi tarjottimeen. Tätä pyyhettä ei tarvitse piilottaa allaskaappiin!

Marimekon Marjapolku-sarja on Teresa Moorhousen käsialaa. Keittiömallistoon kuuluu essu, pannulappuja, uunikintaita ja astioita sekä musta- että punavalkoisina.

Marimekon kevätkeittiön täydentävät Maija Isolan retro Appelsiini ja Nora Flemingin Hevoskastanja. Appelsiini hehkuu vihreänä ja keltaisena, ja saatavilla on esiliinoja, pannulappuja, uunikintaita, tabletteja, kangasserviettejä, tarjottimia, astioita ja kukkaruukkuja.

Trendikästä limenvihreää, mustaa ja valkoista yhdistävästä Hevoskastanja-kuosista on valmistettu esiliinoja, pannulappuja, uunikintaita, kulhoja ja mukeja. Kaikkia Marimekon keittiötekstiilikuoseja myydään luonnollisesti myös kankaana metreittäin.

Svengiä keittiöön

Jokipiin Pellavan Hymni ja Boogie sopivat musikaaliseen keittiöön. Puolipellavaiset pyyhkeet ovat Raija Jokisen suunnittelemia. Hymni on valko-harmaa-musta, Boogie valkomusta tai valkosininen.

Saman valmistajan ja suunnittelijan Kukko-pyyhe on hempeän pastellinen. Valkoinen yhdistyy kellertävään vaniljaan, jaden vihreään ja hentoon lilaan. Pellava on imukykyisyytensä vuoksi oivallinen keittiöpyyhemateriaali, lisäksi se kuivaa lasit kiiltäviksi ja peittelee leivonnaiset.

Pentikin puolipellavaiset ja puuvillaiset keittiöpyyhkeet toistavat astiastojen koristekuvioita.

Kevään Pentik-uutuuksiin kuuluvat Pioni-sarjan ruutu- ja kukkakuosiset patalaput ja -kintaat.

Raitaa, kukkaa ja numeroita

Kymmenvuotista uraansa tänä vuonna juhlistava muotoilija Jarkko Kallio on tullut tunnetuksi pian 185 vuotta täyttävän Finlayson Oy:n kodintekstiilien suunnittelijana. Kallion uusimmassa mallistossa, puuvillakankaisessa Sykkeessä hehkuvat musta, valkoinen ja keltainen. Kokoelmaan kuuluu essun lisäksi sisustustyynyjä, kassi, kukkaro ja pussukka.

Finlayson tuo keittiöön myös kukkasia. Jaana Reinikaisen suunnittelema Pick-kuosi kukkii pöytäliinassa, patakintaissa ja -lapuissa sekä essussa. Keittiötekstiilejä on valmistettu myös Reinikaisen raikkaan raidallisesta Matchista.

Benettonin kotiin suunnattu Lifestyle-mallisto luottaa brändin vaatteiden tapaan voimakkaisiin väreihin ja reippaisiin kuoseihin. Keittiöpyyhe, uunikinnas, pannulappu ja esiliina on valmistettu sataprosenttisesta, kestävästä puuvillasta. Italialaiset keittiötekstiilit saa kyökkiinsä kaksivärisinä, raidallisina tai sporttihenkeen numeroin koristeltuina. Raita-sarjassa väriyhdistelmiä on kolme: sininen-fuksia-punainen, vihreä-keltainen-fuksia ja oranssi-harmaa-sininen.

Teksti: Hanna Pesonen / Mediafocus
Kuvat: Benetton, Design Forumin kuvapankki / Anu Akkanen, Finlayson, Jokipiin Pellava, Marimekko ja Pentik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja