Mainos

Kevät puhkeaa kukkaan - tämä on uusi suosikki!

Piristä kotia kauniin keväisillä leikkokukilla. Perinteisen tulppaanin suosiota ei voita mikään, mutta upeat leikkoleinikit vievät jo monen sydämen.

– Kevään kestohitti on ehdottomasti tulppaani, mutta myös ruusuja ja leikkonarsisseja ostetaan paljon, myymäläpäällikkö Jussi A. Hämäläinen Helsingin Plantagenista kertoo.

Moni luottaa perinteisiin suosikkeihinsa kevätkukissakin, mutta yksi värikkäistä kaunottarista nostaa koko ajan suosiotaan.

– Leinikkejä ostetaan koko ajan enemmän ja enemmän, ja ne ovat erityisen suosittuja näin kevätaikaan, Hämäläinen toteaa.

Vaikka leikkokukat ovat vain hetken ilo, niiden kestävyyttä voi pidentää vaihtamalla veden päivittäin uuteen, leikkaamalla imupintaa uusiksi välillä ja laittamalla kukat viileään yöksi.

Ihanteellinen lämpötila on noin viisi astetta huoneenlämpötilaa alhaisempi, mutta Hämäläisen mukaan jääkaappi ei kuitenkaan ole kukille paras säilytyspaikka yöksi.

– Hedelmistä ja kasviksista erittyy etyleeniä, joka saa kukat kuihtumaan nopeammin. Samasta syystä en säilyttäisi ruokapöydällä hedelmäkoria ja kukka-asetelmaa yhtä aikaa, Hämäläinen neuvoo.

Kysymys: Mikä kevään leikkokukista on sinun suosikkisi?

Kuvat: Shutterstock

Hannele Järvelä/ MTV3

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.