Kevät näkyy sisustuksessa

Perhoset ja linnut liitelevät, kukat kukkivat ja eläimet heräävät talvihorroksestaan – nyt myös kodin sisustuksessa.

Sula lumi juoksee vetenä rännissä ja aurinko siivilöityy paksujen talviverhojen läpi. Nyt on aika tuulettaa koti ja laittaa se kevätkuntoon. Ikkunat auki, verhot syrjään ja valo sisään!

Keittiössä kukkivat kasvit

Kevätsisustuksen ykkösväri on vihreä. Sen sävyjä haetaan aina pehmeästä oliivista kirpeään omenaan. Vaaleat värit sopivat tapetteihin, kirkkaampia voi hyödyntää esimerkiksi keittiön kaakeleissa.

Jos vihreä tuntuu liian voimakkaalta väriltä suurilla pinnoilla, sitä voi tuoda esiin pienillä sisustuselementeillä. Raikkaan vihreät kynttilät, maljakot, kipot ja kupit piristävät keittiön ilmettä.

Vihreän ohella hennot pastellit beigen ja vaaleanruskean sävyineen kuuluvat kevääseen. Piristystä haetaan nyt keltaisella, lilalla ja turkoosilla. Finlaysonin Tiima-verhojen turkoosi on raikas ratkaisu kevätkeittiöön.

Keväisten värien ohella keittiön sisustuksessa leikitellään kuvioilla. Marimekon Appelsiini-kuosin suunnitteli Maija Isola jo vuonna 1950; kattaus- ja keittiötuotteisiin sen on sovittanut Kristina Isola. Nyt lämpimän ruskean, raikkaan vihreän ja kelta-oranssin lisäksi Appelsiini-palettiin kuuluu myös uusi sinisävyinen väritys.

Kylpyhuoneessa välkkyy järvimaisema

Keväinen tuulahdus yltää myös kylpyhuoneeseen. Finlaysonin Lumous-tuotteet muistuttavat jo lähestyvästä kesästäkin järvenrannan lumpeineen ja ulpukoineen. Anu Kanervon suunnittelemaan kokoelmaan kuuluvat suihkuverho, pyyhkeet ja iloinen lumpeenlehtimatto.

Liisa Suurlan suunnittelemat Sinuhe-froteepyyhkeet tuovat taasen merellistä raikkautta kylpyhuoneeseen. Sininen ja valkoinen ovat aina toimiva väriyhdistelmä keväisessä suomalaiskodissa.

Makuuhuoneessa lentävät romanttiset ajatukset

Makuuhuoneen raikkaat kodintekstiilit herättävät syvästäkin talvihorroksesta. Anu Saaren suunnittelemissa Finlaysonin Ajatus-vuodetekstiileissä on veikeitä pohdiskelevia pandakarhuja.

Kevääseen sopii monenlaisia tuulia, mutta halutessaan koko asunnon voi sisustaa yhtenäisen linjan mukaan. Ne, jotka ovat Lumouksen pauloissa, sisustavat kylpyhuoneen ohella myös makuuhuoneen Lumous-tuotteilla.

Pikkuesineet piristävät

Kodin keväinen ilme syntyy jo pienilläkin sisustuselementeillä, kuten astioilla. Lautasilla lentelevät perhoset, kulhoja koristavat hedelmät, kangastableteissa kiemurtelevat kukkaköynnökset. Tässä Maija Louekarin suunnittelemassa Marimekon Kaiku-lattemukissa on perinteisen suomalaisen koivumaiseman tunnelmaa.

Keväistä veikeyttä on myös Pienessä Karhunkukka -sarjassa. Sen keittiötuotteet valloittavat varsinkin pääsiäisen aikaan.

Teksti: Tuuli Virta / Mediafocus
Kuvat: Finlayson, Marimekko ja Värisilmä

Lue myös:

    Uusimmat