Keväinen makkarakeitto

toim. Kati Nappa

n. 1,2 l vettä+2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
4-6 perunaa
300-400 g pakastevihanneksia
3-4 kevätsipulia
1/2 kurkku
400-500 g nakkeja tai siskonmakkaroita
persiljaa, tilliä, basilikaa
(nokkosta, voikukanlehtiä, poimulehtiä)

Kuori ja kuutioi perunat ja laita ne kiehuvaan liemeen. Suikaloi sipulinvarret, kuutioi kurkku ja puristele siskonmakkarat kuoristaan tai leikkaa ne paloiksi. Huuhdo luonnon yrtit hyvin.

Lisää pakaste vihannekset, kun perunat ovat puolikypsiä. Lisää myös sipulinvarret. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää siskonmakkarat, luonnonyrtit ja kurkkukuutiot. Keitä muutama minuutti. Tarkista makua ja lisää lopuksi joukkoon runsaasti tuoreita yrttejä. Tarjoa hyvän leivän lera.

Jälkiruoaksi maistuu esim. mansikka-raparperikiisseli tai mansikat jogurtin kera. tai marjapannari.

Lue myös:

    Uusimmat