Kevään trendidieetti: Laihdu 10 kiloa juomalla samppanjaa!

Jos olet miettinyt, miten saat kesäksi karistettua kiloja ilman hikoilua ja hauskuudesta tinkimistä, kannattaa sinun ehdottomasti kokeilla samppanjadieettiä.

New Yorkissa trendiksi noussut samppanjadieetti on jokaisen laihduttajan unelma. Se ei pelkästään salli alkoholia, vaan jopa kehottaa juomaan lasillisen tai kaksi sampanjaa päivittäin. Tämän erikoisen laihdutusmenetelmän keksijän, 31- vuotiaan Cara Alwil Leyban mukaan sampanjadieetti sisältää kaksi osaa terveellistä elämään ja yhden osan hauskuutta.

Leyba väittää itse noudattaneensa dieettiä ja muuttuneensa jatkuvasti masentuneesta, painostaan stressaavasta naisesta hoikaksi ja elämäniloa uhkuvaksi kaunottareksi. Leyba, joka työskentelee MTV-musiikkikanavalla New Yorkissa, kertoo taistelleensa vuosia ekstrakiloja vastaan. Nainen kokeili kymmeniä erilaisia dieettejä, mutta mikään ei tuntunut toimivan.

– Atkins, Painonvartijat, Dukan…Kokeilin niitä kaikkia. Olen ollut pulska lapsuudestani asti ja vihannut sitä, Leyba kertoo.

Leyban työn tuoma stressi yhdistettynä sosiaalisiin tapaamisiin ajoi naisen syömään runsaasti pikaruokaa ja juomaan lasin tai kaksi punaviiniä päivittäin. Leyban ystävä ehdotti eräänä päivänä, että naisen kannattaisi vaihtaa punaviini samppanjaan ja syödä hieman terveellisemmin, ilman sen kummempaa laihdutuskuuria. Leyba päätti kokeilla käytännössä ystävänsä neuvoa ja se näytti yllättäen toimivan.

– Normaali lasillinen samppanjaa sisältää vain 91 kaloria. Kate Mossin suosima Laurent Perrier’sin Ultra Brut sisältää jopa vähemmän, 65 kaloria, Leyba kertoo.

Leyban on tähän mennessä onnistunut pudottamaan sampanjadieetin avulla lähes 10 kiloa. Uutta ruokavaliota on myös naisen mukaan ollut helppo noudattaa.

Miten dieetti toimii?

Samppanjadieetin perusteet ovat helpot. Mikään ruoka ei ole täysin kiellettyä, mutta tavoitteena on syödä laadukasta, ravinteikasta ja maukasta ruokaa, yhteensä noin 1200-1400 kalorin verran päivässä.

– Minä kannustan parantamaan aterian laatua. Älä tilaa rasvaista juustopurilaista kolajuoman kera, vaan, ihana lohibaageli vihreän salaatin ja sampanjan kanssa.

Naisen teorian mukaan laadukkaan ruoan syöminen estää ihmistä syömästä liikaa. Myös asiantuntijat ovat Leybanin kanssa samoilla linjoilla.

– Jos syöt hyvin ja laadukkaasti, voit paremmin. Tällöin on epätodennäköisempää, että sorrut napostelemaan herkkuja, Roehamptonin yliopiston psykologi Dearbhla McCullough toteaa.

Britannian ravitsemusasiantuntijoiden mukaan yksi tai kaksi lasillista sampanjaa päivässä pysyy sallituissa alkoholirajoissa. Viranomaiset eivät kuitenkaan suosittele, että kukaan lisäisi alkoholinkäyttöä pelkästään laihduttamisen vuoksi.

Päivän ruokalista:

AAMUPALA: Täysjyväbagel oliiviöljypohjaisella levitteellä

VÄLIPALA: Banaani

LOUNAS: Rieskapohjainen pizza vuohenjuustolla, chilillä ja sienillä

ILLALLINEN: Tilapia-kalaa ja vihanneksia

VÄLIPALA: Kaksi lasillista samppanjaa

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja