Kevään juhlien herkut

Kesä lähestyy vinhaa vauhtia ja juhlakausi on jälleen alkamassa. Nyt tuleekin ajankohtaiseksi pohtia juhlapöydän tarjontaa. Myllyn Paras Oy:n tuotevalikoimista sekä omasta reseptiikasta löytyy maukkaita ja näyttäviä kevään ja kesän juhliin sopivia, suolaisia ja makeita, herkkuja.

Kakut ovat juhlien kohokohta. Mango Juustokakku on kaunis ja näyttävä kakku. Iloisen, aurinkoisen värinsä ansiosta kakku on täydellinen valinta kesäiseen juhlapöytään. Tyylikäs ja herkullinen kakku sopii tarjoiltavaksi myös häissä vaihtoehtona perinteiselle täytekakulle. Katso ohje ja luo piristystä juhlatarjoiluun.

Kesäajan juhliin sopii täydellisesti iki-ihana mansikkakakku. Kakun voi valmistaa myös hieman perinteistä poiketen maistuvasta Myllyn Paras Kauramurotaikinasta.

Mascarpone Kaurakeksi-kakku on sopiva herkku vaikka kesäisille syntymäpäiville tai äitienpäiväksi. Mansikka on kesäajan kestosuosikki, mutta erilaisilla täytteillä saa vaivattomasti virkistävää vaihtelua. Katso resepti ja hemmottele juhlavieraita makealla!

Koristeelliset keksit ja pikkuleivät

Täytekeksit voi helposti muotoilla taikinasta pyöreiksi pikkuleiviksi tai vaikka sydämen mallisiksi hääteemaan sopiviksi herkuiksi. Pyöreät pikkuleivät voi koristella ylioppilaslakiksi, juhlittavan nimikirjaimiksi tai erilaisiksi kuvioiksi, tässä on vain mielikuvitus rajana. Katso pikkuleipien ohje alla olevasta linkistä ja loihdi itse teemaan sopivat makeat herkut. täydentävät kahvipöydän. Myllyn Paras Kauramurotaikinasta saa helposti hienostuneita ja näyttäviä pikkuleipiä. Koristelulla keksit ja pikkuleivät saadaan kätevästi sopimaan juhlan aiheeseen. Katso resepti täältä.

Viipale Pikkuleivät valmistuvat kätevästi Myllyn Paras Muro- tai Kauramurotaikinasta. Pikkuleivät voi koristella esimerkiksi paistonkestävällä marmeladiraidalla, mantelilastuilla, sokerivesikuorrutteella, suklaalla tai vaikka raesokerilla, ja leikata vinoiksi viipaleiksi. Tyylikkäästi koristellut Viipale Pikkuleivät näyttävät kauniilta häätarjoilussakin. Katso resepti täältä.

Suolainen tarjottava

Suolainen tarjottava on hyvä lisä makeaan kattaukseen. Pitkään kestävissä juhlissa, kuten häissä, on hyvä olla pääruuan lisäksi vaikka iltapalaksi tarjolla suolaista syötävää. Lyhyemmilläkin juhlilla pieni suolainen herkku monipuolistaa kahvipöydän tarjontaa.

Kiinalaiset kukat valmistuvat kätevästi lehtitaikinasta. Täytteeksi voi laittaa vaikka jauhelihaa. Katso resepti täältä.

Kinkkuhyrrät leivotaan myös kätevästi lehtitaikinasta. Kinkkuhyrrät voi leipoa ajoissa valmiiksi, vaikka 1-2 päivää aikaisemmin, mikä helpottaa juhlien valmistelua. Myllyn Paras Lehtitaikina sisältää vain vähän allergeeneja, joten se sopii monelle ruokailijalle. Hyrrät kannattaa täyttää vieraiden ja juhlittavien mieltymysten mukaisesti, esimerkiksi korvaamalla kinkun kasvissyöjille sopivalla raaka-aineella, kuten purjolla. Katso resepti Hyrrien valmistukseen täältä.

Vierasvara Kypsä Karjalanpiirakka on Myllyn Paras Vierasvara – sarjan suolainen uutuus. Kypsä Karjalanpiirakka on kätevä juhlatarjottava, joka vaatii ainoastaan sulatuksen ennen tarjoilua, kuten Vierasvara – sarjan muutkin tuotteet. Sopii tarjottavaksi niin häissä kuin syntymäpäivilläkin. Tarjoile Kypsien Karjalanpiirakoiden kanssa esimerkiksi munavoita. Tutustu Karjalanpiirakkaan, Lihapasteijaan sekä muihin Vierasvaroihin täällä.

Juhliin Pastasalaatti on ruokaisa ja raikas lisä tarjoilupöytään. Sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi häissä lisukkeena tai pienemmissä juhlissa pääruokana Myllyn Paras Vierasvara – sarjan Kypsien Karjalanpiirakoiden tai Lihapiirakoiden kanssa. Katso ohje täältä!

Vinkit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Kuvat: Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat