Kevään ensimmäinen kukkasato on jo täällä!

Kevääseen on vielä matkaa, mutta suomalaisten tulppaanien kausi on jo alkanut. Kotimaisia tulppaaneita on tosin ollut tarjolla jo marraskuulta lähtien, mutta vasta joulun jälkeen Suomen suosituimman leikkokukan määrät alkavat kasvaa voimakkaasti. Ennakkotietojen mukaan leikkotulppaaneita viljellään tänä talvena noin 60 miljoonaa kappaletta.

Tulppaanit piristävät talvea. Ne mielletään nimenomaan sydäntalven kukaksi. Tulppaani on pirteä, iloinen, värikäs ja kaiken lisäksi tuo lupauksen keväästä talven keskelle. Suosittuja värejä ovat punaiset, keltaiset, oranssit, vaaleanpunaiset, valkoiset sekä kaksiväriset lajikkeet. Tulppaanisesonki on pitkä, joten tulppaanilajikkeet ehtivät vaihtua jonkin verran kevään mittaan. Osa lajikkeista kukkii sesongin alkuvaiheessa ja osa loppupuolella.

ulppaani on hyvin kaunis sellaisenaan, ja on lisäksi helppo leikkokukka: varsista leikataan veitsellä pari senttiä pois. Tulppaanit laitetaan maljakkoveteen kääreineen noin puoleksi tunniksi, jotta ne pysyvät ryhdissään. Kääreen voi ottaa pois ja asetella tulppaanit maljakkoon, kun ne ovat imeneet vettä.

Tulppaanin kestävyyden kannalta on tärkeää, että kukka on viljelty kotimaassa. Lähes kaikki Suomessa myytävät tulppaanit ovatkin kotimaassa viljeltyjä. Näin voidaan varmistaa tuoreus, lyhyet kuljetusmatkat, tiuhat toimitukset kukkamyyntipisteisiin ja oikea-aikainen kukan poimintavaihe. Kotimainen tulppaani saavuttaa siis kuluttajan erittäin tuoreena, mikä parhaimmillaan takaa jopa viikon mittaisen kukinnan kotimaljakossa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja