Mainos

Kestositeet hellivät ihoa

Kestositeet ovat hellävaraisia aralle iholle ja niiden käyttö on ympäristöteko. Muotitietoinen nainen voi piristää kuukautispäiviään erilaisten sidekankaiden värikkäillä kuoseilla tylsien vaaleiden kertakäyttösiteiden sijaan.

Milla, 20, päätti alkaa käyttämään kestositeitä puolitoista vuotta sitten. Syynä oli kertakäyttöisten siteiden aiheuttama valtava jätemäärä. Muoviset terveyssiteet maatuvat todella hitaasti kaatopaikalla ja vapauttavat hajotessaan ilmaan kasvihuonekaasuja. Milla on ollut pitkään ekointoilija, joten ratkaisu oli helppo tehdä.

Kestositeet tuntuvat Millan mielestä iholla paljon pehmeämmiltä kuin muovista valmistetut. Ne eivät hiosta kuumallakaan säällä tai tunnu tahmeilta. Nivustaipeiden herkkä iho ei ärsyynny kestositeitä käyttäessä.

Kankaisilla terveyssiteillä voi olla myös mielialaa piristävä vaikutus. Niiden kuosit voivat olla todella värikkäitä kun taas kertakäyttöiset siteet ovat aina samannäköisiä. Kestositeitä voi hankkia kokonaisen malliston. Joka vuotopäivä voi valita mieleisensä näköisen suojan alushousuihin. Millalla on noin 15 sidettä. Osa on ostettuja ja osan on joko hän tai hänen siskonsa tehnyt itse.

"Nyt tuntuisi hullulta käyttää kertakäyttösiteitä"

Kestositeiden vaihtoväli on sama kuin kertakäyttösiteillä. Yhden vuotopäivän aikana Millalla kuluu siteitä noin neljä kappaletta. Hän pesee siteitä pesukoneessa kahden päivän välein kuukautisten aikana. Tahrojen minimoimiseksi kannattaa huuhdella side kylmällä vedellä heti käytön jälkeen.

– Monien mielestä siteiden peseminen voi aluksi tuntua vastenmieliseltä. Kaikkeen kuitenkin tottuu ajan kanssa. Nyt tuntuisi hullulta käyttää kertakäyttösiteitä ja vain heittää ne roskiin käytön jälkeen, Milla kertoo.

Ekositeitä on helppo käyttää. Ne ovat muodoltaan samanlaisia kuin kertakäyttösiteet. Siteen siivekkeet kiinnitetään nepparilla kiinni toisiinsa, jotta suoja pysyy paikallaan alushousuissa. Likainen side taitellaan ja laitetaan pussiin odottamaan kunnollista pesua. Milla ei ole huomannut pahempaa hajuhaittaa kuin tavallisissakaan siteissä.

Kestositeet valmistetaan 100-prosenttisesta puuvillakankaasta. Siteitä on tarjolla sekä niukkaan että runsaaseen vuotoon. Niitä voi ostaa ekokaupoista tai valmistaa itse ompelemalla. Myös internetistä löytyy paljon kestositeitä myyviä verkkokauppoja.

Milla suosittelee kestositeitä mielellään kaikille naisille. Puuvillakankaan pehmeä tunne ihoa vasten on hänen mielestään suurin ero kertakäyttösiteisiin verrattuna. Kestositeiden käyttäminen on suuri ympäristöteko, joka on Millalle tärkeää. Nainen uskoo käyttävänsä puuvillaisia suojia niin pitkään kuin hänellä vain kuukautisia riittää.

– Kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla, Milla kehottaa.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock/Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.