Mainos

Kesko myy kiinteistöjään

Kesko myy seitsemän vähittäiskauppakiinteistöään 400 miljoonalla markalla ruotsalaiselle Nordisk Renting -kiinteistösijoitusyhtiölle. Lähinnä Citymarketin ja Anttilan käytössä olevien kiinteistöjen pinta-ala on yhteensä
90 000 neliömetriä. Kiinteistöt sijaitsevat Forssassa, Joensuussa, Järvenpäässä, Kemissä, Kokkolassa, Lahdessa ja Lohjalla.

Kiinteistöjen myyminen ei vaikuta niissä toimivien vähittäiskauppojen toimintaan, sillä Kesko vuokraa kiinteistöt Nordisk Rentingiltä ja luovuttaa ne edelleen K-kauppiaiden ja ulkopuolisten vuokralaisten käyttöön. Osapuolet ovat sopineet muutos- ja laajennustöiden toteuttamisesta nyt myydyissä kohteissa.

-Nyt solmitut kaupat ovat osa Keskon kiinteistöstrategiaa, jonka mukaan kaikkia käytössä olevia kauppapaikkoja ei tarvitse itse omistaa, Keskon kiinteistöjohtaja Heikki Valkjärvi sanoo.

Nordisk Renting on yksi Pohjoismaiden johtavista kiinteistösijoitusyhtiöistä. Nordea-pankin osittain omistama yhtiö omistaa kaikkiaan noin 2,3 miljoonaa neliömetriä kiinteistöjä Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Sen liikevaihto oli viime vuonna hiukan yli miljardi markkaa.

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja