Keskisuomalainen: Liivijengijuttua käsitellyt käräjätuomari toi aseen oikeustalolle, poliisi hälytettiin paikalle

Keski-Suomen käräjäoikeuden tuomari on Keskisuomalaisen mukaan joutunut poliisitutkintaan tuotuaan käsiaseen työpaikalleen. Poliisi ei ole vahvistanut lehdelle epäillyn henkilöllisyyttä, mutta kertoo että poliisi hälytettiin marraskuussa oikeustalolle odotustiloissa nähdyn käsiaseen vuoksi.

–  Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille, kertoo rikosylikomisario Olavi Saunamäki Keskisuomalaiselle.

Poliisi tutkii tapausta epäiltynä ampuma-aserikoksena ja virkavelvollisuuden rikkomisena.

Käräjäoikeuden laamanni Hannu Kilpelä kertoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että käsiaseen yleisötilojen puolelle tuonut tuomari on siirretty asian selvittelyn ajaksi sellaiselle osastolle, jossa rikosasioita ei käsitellä.

Keskisuomalaisen mukaan käräjätuomarin oli määrä käsitellä liivijengiin liittyvää rikosjuttua. Ase ei ollut ladattu, eikä siinä ollut patruunoita. Tuomarilla oli käsiaseeseen hallussapitolupa tarkkuusammuntaharrastuksensa kautta.

–  Leikinpäiten olin menossa kysymään vartijoilta, että saanko ottaa tämän turvaksi, kunnes sain hetkellisen päähänpiston näyttää pyssyä yksittäiselle asianajajalle odotusaulassa, jossa ei muuten ollut juurikaan väkeä, sanoo tuomari Keskisuomalaiselle.

Suomen lain mukaan luvallistakaan asetta tai edes asetta erehdyttävästi muistuttavaa leikkiasetta ei saa ilman hyväksyttävää syytä kantaa julkisella paikalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja