Keskisormi ja lastensyöjäkaivo – Kuvat maailman erikoisimmista patsaista

Matkailu avartaa – ja ihmetyttää. Hotels.com kokosi listan maailman erikoisimmista ja oudoimmista patsaista. Löytöretki jättää kirjaimellisesti sanattomaksi.

Gallerian kuvat saa isommiksi klikkaamalla.

Praha, Tšekki – Venceslaus Pyhän patsas

Maailmankuulun tšekkiläisen nykytaiteilijan David Černýn työt herättävät runsaasti polemiikkia. Yksi hänen tunnetuimmista töistään löytyy Prahasta Luzernin galleriasta. Teos parodioi Wenceslas-aukiolla sijaitsevaa kaupungin suojeluspyhimyksen patsasta. Černýn versiossa Venceslaus Pyhä istuu kuitenkin kuolleen, ylösalaisin olevan hevosen selässä.

Oxford, Iso-Britannia – Headington Shark

Headington Shark – viralliselta nimeltään Untitled 1986 – pystytettiin Nagasakiin pudotetun atomipommin 41. vuosipäivänä. Talon omistajan Bill Heinen tilaama teos kuvastaa yksilön epätoivoa, vihaa ja voimattomuuden tunnetta ydinvoiman edessä. Näyttää siltä, että lähes kahdeksanmetrinen hai olisi paiskautunut päistikkaa viehättävän brittikodin katon läpi. Kaupunginhallitus yritti aluksi epätoivoisesti poistattaa metallista, polyesterihartsista ja kipsistä valmistetun pedon, mutta nykyään se on yleisesti hyväksytty ja tunnustettu maamerkki.

Milano, Italia – L.O.V.E.

Italian kuuluisimman nykytaiteilijan Maurizio Cattelanin vuonna 2010 luoma teos L.O.V.E (vapaus, viha, kosto, ikuisuus) on yksi Italian kiistellyimmistä. Milanon pörssin edessä Piazza Affarilla sijaitseva veistos esittää kättä, jonka muut sormet ovat katki ja ainoastaan keskisormi on pystyssä. Vaikka taiteilija ei ole teoksen symboliikkaa selitellytkään, sen tulkitaan yleisesti ilmentävän keskisormen näyttämistä kansainväliselle taloushallinnolle talouskriisin edessä.

Bern, Sveitsi – Kindlifresserbrunnen

Kindlifresserbrunnen, “lastensyöjäkaivo”, on pelotellut lapsia Bernissä jo vuodesta 1546. Lapsia suihinsa popsivaa hurjaa jättiläistä esittävän patsaan tarkoitusperät ovat jääneet hämärän peittoon. Joidenkin tulkintojen mukaan veistos kuvaa kreikkalaisessa tarustossa esiintyvää, lapsensa syövää Kronosta. Toiset olettavat, että patsas toimi jonkinlaisena varoituksena Bernin juutalaisyhteisölle. Kannibaalin hattu muistuttaa nimittäin vahvasti päähinettä, jollaista juutalaiset joutuivat tuohon aikaan käyttämään.

Lähde: Hotels.com

Kuvat: All Over Press, Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat