Kesha hävisi oikeustaistonsa – ei pääse irti sopimuksestaan Sonyn kanssa

Oikeus hylkäsi laulajatähden valituksen aiemmasta päätöksestä. 

Laulaja Kesha on taistellut jo pitkään päästäkseen eroon levytyssopimuksestaan tuotantoyhtiö Sonyn kanssa. 

Kesha syyttää tuottajaansa Dr. Lukea, eli Lukasz Gottwaldia, seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kesha haastoi Dr. Luken oikeuteen vuonna 2014. Hän kertoi joutuneensa tuottajan huumamaksi ja raiskaamaksi 18-vuotissyntymäpäivillään. Laulaja on kuitenkin allekirjoittanut sopimuksen, joka pakottaa hänet jatkamaan yhteistyötä Gottwaldin kanssa.

Viime helmikuussa oikeus päätti, ettei sopimusta voida purkaa. Kesha valitti oikeuden päätöksestä sanoen, että päätös tarkoittaa hänen orjuuttamista. Tuomari Shirley Werner Kornreich ei kuitenkaan muuttanut oikeuden päätöstä.

Tuomarin mukaan syytös orjuuttamisesta ei pidä paikkaansa, koska Keshalla on mahdollisuus työskennellä Sonylla muiden tuottajien kuin Dr. Luken kanssa kanssa.


Aiemmin tällä viikolla Kesha julkaisi Instagramissa kuvan, jonka kuvatekstissä hän kertoo, että häntä on kiristetty valehtelemaan. 

– Minulle tarjottiin vapautta valehtelua vastaan. Minun pitäisi sanoa julkisesti, ettei minua koskaan raiskattu. Tätä tapahtuu kulisseissa. En aio perua sanojani, jotka kertovat totuuden. Annan totuuden mieluummin pilata urani kuin että valehtelisin hirviön puolesta enää ikinä. 


Dr. Luke on kieltänyt kaikki syytökset. Hän twiittasi helmikuussa, ettei hän ole koskaan raiskannut Keshaa, tai harrastanut seksiä tämän kanssa. 

Keshan oikeustaistelu on noteerattu laajalti sosiaalisessa mediassa, ja lukuisat maailmantähdet ovat osoittaneet tukensa Keshalle. Esimerkiksi Adele, Lady Gaga, Lena Dunham, Miley Cyrus ja Ariana Grande ovat julkisesti tukeneet Keshaa oikeustaistelun keskellä. 

Lue myös:

    Uusimmat