Kesävaatteet vintille? Ota nämä asiat huomioon varastoidessasi kesävermeesi

Syksyllä on aika viedä kesävaatteet vintille. Vaatteet ja muut tavarat on helppo löytää, jos ne ovat läpinäkyvissä pusseissa ja laatikoissa.

Syksyllä on aika raivata tilaa lämpimille vaatteille ja viedä kesävaatteet vintille.

– Syksy on kevään ohella toinen iso sesonki säilytysratkaisujen myynnissä. Esimerkiksi pukupusseja myydään syksyllä noin kaksinkertainen määrä kuin talvikuukausina. Ihmiset satsaavat laatuun niin tekstiileissä kuin kengissäkin ja niitä halutaan säilyttää huolella. Monelle on myös tärkeä pitää vaatekomeronsa ja säilytystilansa siisteinä ja helppohoitoisena, kertoo Hong Kongin taloustavara- ja teknokemiatuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Kristiina Koskela.

Jotta kesävaatteet ja -kengät olisi mukava laittaa päälle talven jälkeen, kannattaa ne varastoida järkevästi sen sijaan, että tunkisi ne jätesäkkiin.

Etenkin kaupungeissa asuintilaa saattaa olla vähän ja pieneen tilaan pitää saada mahtumaan paljon. Siten säilytysratkaisujen pitää olla tehokkaita varastoissa ja ullakoilla.

– Pieneen tilaan saa helposti lisätilaa, kun suunnittelee, montako laatikkoa säilytystilaan mahtuu. Pahvilaatikot soveltuvat kodin vaatehuoneeseen, mutta jos tila on kylmä, kannattaa vaatteet ja muut tekstiilit suojata kosteudelta ja hajuilta esimerkiksi laittamalla ne tiiviisiin muovilaatikoihin. Kun valitset läpinäkyvät laatikot, löydät vaatteet helposti seuraavana keväänä, neuvoo Orthex Groupin Suomen myyntipäällikkö Minna Erkkilä.

Kun säilytystilan suunnittelu on valmis ja säilytyspussien ja -laatikoiden määrä on päätetty, on aika käydä läpi säilytystilaan vietävät vaatteet ja kengät. Pitkään käyttämättöminä olleet vaatteet on hyvä laittaa esimerkiksi kierrätykseen.

– Vaatteet pitää ehdottomasti myös pestä, jotta lika ei pinty niihin. Pikkutuholaiset eivät myöskään pidä puhtaista vaatteista ollenkaan niin paljon kuin likaisista. Lisäksi vaatteet pitää kuivattaa kunnolla ennen varastointia, jotta säilytyspussiin tai -laatikkoon ei kerry kosteutta, opastaa Tommi Pätynen Sinituotteesta.

– Hengittävä säilytyspussi on hyvä valinta esimerkiksi pitkän leningin säilyttämiseen ullakolla, koska mahdollinen tiivistynyt kosteus pääsee ulos, ja leninki säilyy sileänä, raikkaana ja kuivana, hän jatkaa.

Vinkit sesonkivaatteiden varastointiin

Optimoi säilytystilan käyttö. Mittaa säilytystila ja päätä vasta sitten minkäkokoiset laatikot ja pussit hankit sinne.

Huomioi säilytystilan lämpötila. Jos säilytystila on kylmä, roiskeen kestävät ja tiiviit muovilaatikot pitävät vaatteet parhaassa kunnossa.

Säilytä vain puhtaita ja ehjiä vaatteita. Pese vaatteet tai korjaa rikkinäiset ennen kuin laitat niitä säilöön.

Harkitse, mitkä vaatteet ovat säilyttämisen arvoisia. Laita kierrätykseen ne vaatteet, joita et pidä.

Merkitse laatikot. Vaatteet ja muut tavarat on helppo löytää, jos ne ovat läpinäkyvissä pusseissa ja laatikoissa. Jos sinulla ei ole sellaisia, merkitse laatikoihin, mitä ne sisältävät tavaroiden löytämistä helpottamaan.

 

Lähde: Hong Kong -tavaratalot

Lue myös:

    Uusimmat