Kesätyönhaku on jo täydessä vauhdissa – aikaistuu vuosi vuodelta: "Kannattaa olla ajoissa liikkeellä"

Kesätyönhaku on jo täydessä vauhdissa. Ensimmäiset kesätyöpestit allekirjoitetaan nykyisin jo ennen vuodenvaihdetta.

– Kesätyönhaku aikaistuu hieman vuosi vuodelta. Myös tänä vuonna sivustollemme on saavuttu kesätöiden perässä aiemmin kuin viime vuonna. Mikäli haluaa varmistaa työpaikan kesäksi, kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä, sanoo Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm tiedotteessa.

Kesätyöhakua aikaistaa yhtäältä kilpailu osaajista. Vaikutusta on myös sillä, että työntekijät valikoivat itselleen mieluisia firmoja kesätyöpaikakseen.

Osa kesätyöpaikoista ilmoitetaan hakuun jo marraskuussa. Viime vuosina esimerkiksi median kesätyöläisten haku on alkanut hyvin varhain, mutta tällä kertaa moni media päätti, että ne eivät aloita kesätyöläisten hakua ennen tammikuuta.

Varhain sovittu pesti tuo varmuutta

Kyselyissä on ilmennyt, että kesätyöpaikan varhaisessa lukkoon lyömisessä on töihin tulevien nuorten mielestä etuja. Jos kesätyön saa aikaisin, se tuo nuorellekin varmuutta kevääseen.

Kun kesätyöntekijä valitaan ajoissa, esimerkiksi perehdyttämiseen voidaan varata kunnolla aikaa. Lisäksi töihin voi päästä tutustumaan päiväksi tai pariksi jo ennen kesää, kun paikalla on vielä vakituisia työntekijöitä.

Osa työnantajista silti jättää yhä kesätyöläistensä rekrytoinnin tietoisesti myöhemmäs kevääseen. Etuna on tässä ainakin se, että kesän työvoimantarve on silloin varmemmin selvillä.

Osa loppukeväästä haussa olevista paikoista voi olla paikkoja, jotka on laitettu uudelleen avoimiksi, kun jo valittu kesätyöntekijä on perunut tulonsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja