Kesärenkailla pääsiäisenä pohjoiseen? Mieti uudestaan!

Pääsiäinen on tulossa ja moni suuntaa sukuloimaan tai muuten vain kotimaan lomalle. Tarkista kuitenkin ennen lähtöä, kannattaisiko autossa olla alla vielä talvirenkaat? Kaikkialla Suomessa ei sovi kaasutella kesärenkailla.

Etelä-Suomessa pärjää jo kesärenkailla, mutta pohjoisemmaksi pääsiäismatkalle lähtevien kannattaa tarkistaa lomapaikkakunnan säätilanne ja varmistaa, että alla on sopivat renkaat, muistuttavat Trafi ja Ilmatieteen laitos.

Tällä hetkellä lumiraja kulkee noin Oulun korkeudella.

– Autoilijan onkin syytä olla tarkkana kevään keleillä ja jos pääsiäismatka suuntautuu kauemmaksi, niin varmista, että alla on ajankohtaan sopivat ja hyväkuntoiset renkaat, muistuttaa Trafin tieliikennejohtaja Sami Mynttinen.

– Ennemmin kannattaa vaihtaa talvirenkaat alle uudestaan, kun lähteä liukastelemaan kesärenkailla.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan pääsiäisen menoliikenteessä on hyvä ottaa huomioon myös ajokelit.

– Torstai-illan ja perjantain vastaisen yön aikana Lapissa sataa jonkin verran märkää lunta. Muualla sade tulee vetenä. Yleisesti Lapissa on vielä pieniä yöpakkasia, joten etenkin aamuisin pitää varautua siihen, että tienpinnat voivat olla liukkaita.

Sää on pääsiäisen tienoilla vaihtelevaa ja etenkin etelässä vuodenaikaan nähden lämmintä.

– On ehdottoman tärkeää, että alla on hyväkuntoiset renkaat, mutta loppukädessä tärkein turvallisuustekijä löytyy kuitenkin aina ratin ja penkin välistä, muistuttaa Mynttinen.

Lähde: ePressi

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat