Kesäpizza pyöreään piirakkapohjaan

Herkullinen ja rapea pizza valmistuu kätevästi suolaiseen pyöreään piirakkapohjaan. Täytteeksi sopivat muun muassa muikut, kanttarellit tai muut alkukesän sienet.

2 isoa tai 4 pientä pitsaa
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte:
400 g tomaattimurskaa
1-2 rkl oreganoa tai basilikaa tai pizzamaustetta
1 tl rakuunaa
½ t mustapippuria
nippu kesäsipulia
n. 1 l kantarelleja
1 pieni tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
4 tomaattia viipaleina
(pikkukaloja, muikkuja tms.)
2-3 dl kevyttä pitsajuustoraastetta (laktoositonta tarvittaessa)

Levitä / kauli taikina mahdollisimman isoksi ohueksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

Levitä päälle tomaattimurska, mausteet, paistetut sienet ja sipulit sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja halutessasi muikkuja tms. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 - 20 min kauniin väriseksi.

VINKKI: Voit tehdä pohjan myös itse, ohje alla.

Tee pohja itse:
2 dl vettä
15 g hiivaa (⅓ pkt)
½ tl mineraalisuolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 2 dl Myllyn Paras Pizzajauhoja
n. 2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pitsajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.

Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pitsapohjaa. Kohota pohjat. Ripottele päälle täytteet. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 10–15 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat