Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kesäpizza pyöreään piirakkapohjaan

Julkaistu 22.07.2010 08:00

Herkullinen ja rapea pizza valmistuu kätevästi suolaiseen pyöreään piirakkapohjaan. Täytteeksi sopivat muun muassa muikut, kanttarellit tai muut alkukesän sienet.

2 isoa tai 4 pientä pitsaa
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte:
400 g tomaattimurskaa
1-2 rkl oreganoa tai basilikaa tai pizzamaustetta
1 tl rakuunaa
½ t mustapippuria
nippu kesäsipulia
n. 1 l kantarelleja
1 pieni tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
4 tomaattia viipaleina
(pikkukaloja, muikkuja tms.)
2-3 dl kevyttä pitsajuustoraastetta (laktoositonta tarvittaessa)

Levitä / kauli taikina mahdollisimman isoksi ohueksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

Levitä päälle tomaattimurska, mausteet, paistetut sienet ja sipulit sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja halutessasi muikkuja tms. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 - 20 min kauniin väriseksi.

VINKKI: Voit tehdä pohjan myös itse, ohje alla.

Tee pohja itse:
2 dl vettä
15 g hiivaa (⅓ pkt)
½ tl mineraalisuolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 2 dl Myllyn Paras Pizzajauhoja
n. 2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pitsajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.

Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pitsapohjaa. Kohota pohjat. Ripottele päälle täytteet. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 10–15 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeriViikkohoroskooppiMuistisairaus haastaa läheiset – tällainen koti on turvallinenParas sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeellaGynekologi varoittaa uudesta trendistä nuorten keskuudessa – näitä väitteitä ei pidä uskoaTätä moni mies toivoo, muttei uskalla pyytää – "Ei olla hiffattu kääntää rooleja toisinpäin"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:11
    Sienet

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen18:50
    Muistisairaudet

    Muistisairaus haastaa läheiset – tällainen koti on turvallinen

  • Eilen17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • Eilen16:10
    Lifestyle

    Gynekologi varoittaa uudesta trendistä nuorten keskuudessa – näitä väitteitä ei pidä uskoa