Herkullinen ja rapea pizza valmistuu kätevästi suolaiseen pyöreään piirakkapohjaan. Täytteeksi sopivat muun muassa muikut, kanttarellit tai muut alkukesän sienet.
2 isoa tai 4 pientä pitsaa
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
400 g tomaattimurskaa
1-2 rkl oreganoa tai basilikaa tai pizzamaustetta
1 tl rakuunaa
½ t mustapippuria
nippu kesäsipulia
n. 1 l kantarelleja
1 pieni tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
4 tomaattia viipaleina
(pikkukaloja, muikkuja tms.)
2-3 dl kevyttä pitsajuustoraastetta (laktoositonta tarvittaessa)
Levitä / kauli taikina mahdollisimman isoksi ohueksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.
Levitä päälle tomaattimurska, mausteet, paistetut sienet ja sipulit sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja halutessasi muikkuja tms. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 - 20 min kauniin väriseksi.
VINKKI: Voit tehdä pohjan myös itse, ohje alla.
Tee pohja itse:
2 dl vettä
15 g hiivaa (⅓ pkt)
½ tl mineraalisuolaa