Kesän kevyet keitot

Kuumalla ilmalla tekee mieli syödä kevyemmin. Nopeat ja kevyet keitot ovat täydellistä kesäruokaa. Keitot ovat nappi valinta myös niille, jotka haluavat pysyä bikinikunnossa läpi kesäloman.

Tuoreet kasvikset ja itse pyydetyt kalat sopivat loistavasti kesän keittoihin. Paahtavalla helteellä kannattaa kokeilla myös kylmiä keittoja. Espanjalainen tulinen on täydellinen kuuman kesäpäivän alkupala tai kevyt lounas.

Vuoden vihannekseksi valittu kurkku toimii myös loistavasti kylmän keiton pohjana. Mausta kevyt kurkkukeitto valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä.

Keitto kauden kasviksista

Maitopohjainen kesäkeitto jakaa ihmisten mielipiteet, toiset rakastavat ja toiset inhoavat. Uusista perunoista ja porkkanoista syntyy paras kesäkeitto. Jos vatsa ei siedä maitoa, korvaa maito laktoosittomalla maitojuomalla tai soijamaidolla. Tarjoa keiton kanssa tuoreita sämpylöitä tai ruisleipää.

Kokeile Aki Wahlmanin ihanan tai Foodoon kevätkeittoa, johon on lisätty terveellistä pinaattia.

Kesän kalakeitoissa kannattaa myös käyttää uusia perunoita ja tuoreita kasviksia. Kotimaisen kalan lisäksi kesäisen keiton raaka-aineiksi sopivat katkaravut ja äyriäiset.

voi käyttää joko itse pyydettyjä tai kaupasta ostettuja kaloja. Perinteinen kermainen lohikeitto sopii alku- tai pääruoaksi.

Kauniin punainen valmistetaan kätevästä punajuuri-perunasoseesta, jota voi ostaa valmiina kaupasta. Makua keitolle antavat tuoreet yrtit.

Makua ja potkua

Helpot sosekeitot ovat nopea ja näppärää kesäruokaa. Jos haluat keitosta täyteläisempää, lurauta sekaan ruokakermaa tai mausta keitto tuore- tai sulatejuustolla. Kookoskerma- ja maito sopivat myös hyvin kotoisiin sosekeittoihin.

Herkullinen kookos-tomaattikeitto maustetaan valkosipulilla ja piparjuurella. Purjo-perunasosekeitto on arkisempi ja nopeampi vaihtoehto. salaisuus on tabascossa.

Mausta keitot kasviksiin sopivilla tuoreilla yrteillä ja suosikki mausteillasi. Porkkanakeitto saa potkua chilistä ja tomaattikeitto terävyyttä valkosipulista.

Tomaatti-raviolikeitto

1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tlk (500 g) Pirkka paseerattua tomaattia
5 dl vettä
1 1/2 rkl nestemäistä kasvisliemitiivistettä
1 tl timjamia
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl sokeria
1 pkt (250 g) Pirkka juustoravioli -tuorepastaa
1 tlk (2 1/2 dl) Valio tomaatti-vuohenjuustoruokakermaa
Pinnalle:
basilikaa tai persiljaa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota neöljyssä kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, kasvisliemitiiviste ja mausteet. Keitä hiljalleen 5-10 minuuttia.

Lisää raviolit ja keitä vielä noin 3 minuuttia, kunnes raviolit nousevat keiton pinnalle. Kaada joukkoon ruokakerma ja kuumenna.

Tarkista maku. Koristele keitto yrteillä. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Teksti: MTV3

Kuvat: Ruokakesko Oy, MTV3 ja Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat