Mainos

Kesälomat ja talouskriisi vievät kiinnostuksen kuivuuden uhreista

Avustusjärjestöt kaipaavat pikaista raha-apua suomalaisilta Itä-Afrikan nälänhädän vuoksi. Järjestöt arvioivat, että ruuan puutteesta ja kuivuudesta kärsii tällä hetkellä jopa 10 miljoonaa ihmistä.

Lahjoituksia avustusohjelmien käynnistämiseksi on kuitenkin saatu niukasti.

SPR:n kansainvälisen avun päällikkö Päivi Laurila arvioi, että hitaasti syntyvät kriisit eivät saa kansaa auttamaan samalla tavalla kuin nopeat, maanjäristysten kaltaiset katastrofit.

Avustusintoon vaikuttaa Suomessa myös kesäloma-aika.

– Saksalaisten soutamiset ovat saaneet suurta huomiota mediassa, koska se liittyy suomalaiseen lomanviettoon. Samoin Euroopan Unionin talouskriisi on sellainen, joka koskettaa jokaista veronmaksajaa. Uskon kuitenkin, että nälänhätääkin oltaisiin kiinnostuneita seuraamaan, Laurila sanoo.

Suomen Punaisen Ristin mukaan itäisen Afrikan nälänhätä pahenee syksyn aikana huomattavasti. Alueella odotetaankin kiihkeästi sateita. Ne helpottaisivat ainakin laidunkarjan rehutilannetta.

– Varsinkin paikalliseen viljan tuotantoon seuraava mahdollisuus on ensi keväänä. Kyllä tästä muutamien kuukausien, mahdollisesti jopa vuosien mittainen avustusprosessi tulee, Laurila sanoo.

Kriisiavun lisäksi Punainen Risti käyttää avustusvaroja Afrikassa muun muassa kouluruokailuun.

– Se on havaittu hyväksi keinoksi ruuan puutetilanteessa pitää lapsia kohtalaisessa tai tyydyttävässä ravitsemustilassa. Kouluruuan tarjoamiseen kanavoidaan lisää resursseja. Somalian suhteen niin Punaisen ristin kansainvälinen komitea kuin Somalian Punainen puolikuu ovat tehneet koko ajan maan keski- ja eteläosissa töitä, ja sinne kanavoidaan raha-avustusta terveydenhuoltoon ja ruokajakeluun, Laurila sanoo.

Suomen punaisen ristin lisäksi myös esimerkiksi World Vision, Kirkon ulkomaanapu ja Unicef keräävät varoja Itä-Afrikan auttamiseksi. Lisätietoa löytyy järjestöjen sivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.