Mainos

Kesällä eletään terassilla

Kauniisti kalustettu terassi toimii kesällä koko perheen yhteisenä oleilupaikkana, kakkosolohuoneena ja ulkoleikkien tukikohtana. Ruokailuhetket ja rennot illat ulkosalla ovat lämpimän kesän parasta antia.

Oleskelun kannalta toimivan terassin tärkein elementti on mukava istuinryhmä pöytineen. Tumma tiikki, akaasia ja eukalyptus ovat suosituimpia kalustemateriaaleja säänkestävyytensä ja kauniin värinsä vuoksi.

Terassihuonekalujen trendeissä näkyy perinteistä maalaisilmettä, mutta myös pirteää retrolookkia. Muotokielessä on myös vaikutteita kaukomailta – esimerkiksi Skannon tämän kauden suosituimpiin tuotteisiin kuuluvien Solo-kalusteiden matalat jalat tuovat mieleen itämaisen teehuoneen.

Suojaan säteiltä

Katetun terassin sisustuksessa voi suhteellisen huoletta käyttää kesän ajan myös sisäkalusteita. Säänkestäviksi niitä ei kuitenkaan ole yleensä suunniteltu, joten syksyn tullen ne tarvitsevat jälleen paikan sisätiloista. Kalusteiden jääminen sään armoille ei tarkoita vain sadetta ja kosteutta, vaan myös pitkien päivien paahtavaa aurinkoa. Kalusteiden käyttöikää saa jatkettua käyttämällä peitteitä niiden suojana. Valmispeitteitä on myynnissä eri kokoja.

Trendikäs suoja auringon polttaviakin säteitä vastaan on purjemainen aurinkokatos. Ikean Dyning -katoksen valkoinen väri tuo kepeyttä terassin ilmeeseen ja suojaa tarvittaessa ultraviolettisäteilyn lisäksi myös naapureiden katseilta. Kangas on konepestävä, joten se on helppo pitää puhtaana.

Klappihuonekaluja parvekkeelle

Pienen terassin tai pelkän parvekkeen sisustajan suurin haaste on tilankäytön optimointi. Kokoontaitettavat huonekalut mahdollistavat tilan nopean muuntamisen kulloiseenkin tarkoitukseen sopivaksi.

Klaffituolit, kuten Sotkan Santos-ryhmässä, eivät vie kokoon taitettuina kuin pienen tilan terassin nurkasta. Tila on helppo pitää avarana, kun pöydän ympärille asettaa vain niin monta tuolia kuin paikallaolijoita on. Kokoontaitettavan apupöydän voi avata käyttöön vasta tarpeen tullen.

Pyörillä liikkuva tarjoilukärry on kätevä apu ruokapöydän sivussa, sekin on helppo ottaa käyttöön tarvittaessa ja kärrätä ruokailun jälkeen takaisin sisälle odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

Riippumattohaaveita

Riippumatossa kellottelu kuuluu kesän rennoimpiin nautintoihin. Myös sen voi kätevästi siirtää välillä syrjään jos terassi- tai parveketila on pieni.

Marimekon hehkuvaraitainen Kimara-riippumatto on oiva paikka lukuhetkille tai lomalaisen päivätorkuille. Perinteisen riippumaton suosio pitää, mutta esimerkiksi alan erikoisliikkeen La Siestan tarjonnasta löytyy laaja valikoima myös erikoisempia malleja ja kuoseja.

Karamellivärejä Pohjolan suveen

Parhaita tekstiilivalintoja terassille ovat ulkokäyttöön tarkoitetut kankaat. Ne sietävät auringonvaloa sisämateriaaleja paremmin ja ovat usein myös homesuojattuja. Kirkkaat värit yhdistettynä raikkaaseen vaaleaan kuuluvat tämän kesän terassitrendeihin.

Kuoseissa nähdään paljon raitoja, retrokuoseja ja itämaishenkisiä ornamenttikuvioita, mutta myös harkitun hillittyä yksivärisyyttä. Esimerkiksi Skannon Luxor-ryhmän vaaleus sopii pelkistettyä tai pohjoismaisempaa ilmettä hakevalle viemättä kesäkalustuksen luonnetta silti kylmän kliiniseksi.

Teksti: Riikka Krenn / Mediafocus

Kuvat: Ikea, Indiska, Marimekko, Skanno, Sotka, Vallila Interior

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.