Kesäinen meikki on kevyt, mutta ihoa tasoittava

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, minkälainen meikki sopii kesään, kuinka iho puuteroidaan tasaisesti ja miten pienet silmät meikataan.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Tasainen puuterointi

Miksi puuterini kökkääntyy aina iholle? Miten saisin tasaisimman puuteroinnin?

Riian vastaus:

Heippa! Lisäiletkö puuteria pitkin päivää? Onko ihosi pintakuiva? Puuteri saattaa kerääntyä iholle, jos ihosi on paikka paikoin kuiva. Näin ollen puuteri kasautuu kuiviin kohtiin iholla.

Puuteria ei kannata myöskään lisäillä päivän mittaan vaan lähinnä vaan painella vipalla ylimääräinen rasva iholta pois. Liika puuterin lisäily paksuntaa pohjameikkiä ja saa ihon näyttämään epäsiistiltä.

Panosta siis huolelliseen meikin pohjustamiseen hyvällä, ihotyypillesi sopivalla kosteusvoiteella, meikkivoiteella, peitevoiteella ja kevyellä puuteroinnilla. Suosi puhdasta meikkivippaa tai isoa puuterisivellintä. Korjaile meikkiä vain tarvittaessa.

Ohut kesämeikki

Hei! Minkäkölainen meikki sopisi näin kesämeikiksi, kun minulla on toisaalta sieltä täältä punoittava pintakuiva iho, mutta t-alue taas on öljyisempi. Minulla on myös lievemmän sorttista aknea, ei mikään maailman helpoin iho meikattavaksi. En haluaisi joka päivä kiiltävää maskia ja päivän mittaan röpelöiseksi muuttuvaa ihon pintaa. Mikä eteen?

Riian vastaus:

Kokeile ihanan ohutta ja luonnollista Nivean Teint Delight -geelimeikkivoidetta. Tämä kevyt meikkivoide virkistää ja sävyttää ihoa.

Se on kesämeikiksi juuri sopivan ohut, mutta tasoittaa silti ihon epätasaisuuksia. Puuteroi iho kevyesti vielä Ideal Finish -kivipuuterilla, isoa puuterisivellintä apuna käyttäen.

Pienten silmien meikki

Millainen silmämeikki sopisi, kun minulla on tosi pienet silmät ja ne ovat syvällä päässä?

Riian vastaus:

Pienille silmille, jotka ovat painuneet syvälle, sopii vaalea silmämeikki. Kokeile yhtä vaaleaa luomiväriä koko liikkuvalle luomelle.

Valitse sävy josta pidät ja joka sopii väreihisi. Jos haluat rajata silmäsi, tee ohut rajaus aivan ripsen tyveen mustalla Expert Eye Linerilla. Jatka rajausta hieman vinoon silmän ulkonurkasta. Tämä rajaustyyli pidentää silmän linjaa ja saa silmäsi näyttämään suuremmilta.

Unohda maskara kokonaan alaripsistä ja levitä ripsari vain yläripsiin. Tämäkin avaa silmiäsi saaden ne näyttämään suuremmilta.

Iho hehkumaan

Kuinka saan ihoni hehkumaan helposti ja kauniisti?

Riian vastaus:

Tutustu Nivean Natural Beauty - sarjan ihoa kaunistavaan kosteusvoiteeseen. Mangomaitoa sisältävä voide kaunistaa ihoa, kashmirproteiinit ja valoa heijastavat pigmentit saavat ihon hehkumaan.

Tuote sopii käytettäväksi sellaisenaan ja se tasoittaa ihoa saaden sen näyttämään heleältä ja luonnolliselta. Helppoa ja tuote todella toimii! Testaa.

Pintakuiva sekoiho aiheuttaa päänvaivaa

Hei! Minulla on hyvin vaativa iho ja meikki ei tunnu pysyvän ihollani eikä luomiväri luomilla. Olen 15-vuotias ja ihollani on finnejä otsan ja poskien seudulla. Ihoni on myös kuiva, mutta kuitenkin rasvainen. Millainen luonnollinen meikki ja juhlameikki sopisivat minulle? Miten minun pitäisi hoitaa ihoani?

Riian vastaus:

Pintakuiva sekaiho on hyvin yleinen meillä Suomi-tytöillä. Vältä käyttämästä liian voimakkaita tuotteita, jottei ihosi pinta kuivu liikaa. Jos ihollesi tulee finnejä, hoida niitä säännöllisellä kuorinnalla ja puhdistavalla naamiolla noin kerran viikossa. Panosta muuten hyvään ja huolelliseen perusihonhoitoon; puhdistukseen, kasvoveteen ja kosteusvoiteeseen.

Tässä sinulle resepti jota suosittelen:

Puhdistukseen Refreshing Cleansing Milk, kasvovedeksi Refreshing Toner.

Puhdista kasvot aamulla kasvovedellä, iltaisin sekä puhdistusmaidolla että kasvovedellä.

Käytä kosteusvoiteeksi Moisturising Day Care kosteuttavaa, mutta ihoa tasapainottavaa voidetta aamuin illoin.

Kuori iho noin kerran viikossa Young-sarjan Peel Soft! Mild Scrub Cream hellävaraisella kuorintavoiteella.

Käytä Refreshing Moisture Mask ja Active Purifying Mask -naamioita kerran viikossa, vaihdellen ihosi kunnon mukaan.

Meikiksi nuorelle naiselle sopii kevyt meikkityyli.

Testaa Stay Real meikkivoidetta. Se on öljytön ja pitää ihon mattapintaisena pitkään. Saat sillä tehtyä kauniin ja luonnollisen meikkipohjan.

Muista pohjustaa luomien iho ennen luomivärin levitystä. Voit tehdä sen joko meikkivoiteella tai peitevoiteella ja puuterilla. Kun luomien iho on samettisen puuterinen, levitä luomiväri. Näin silmämeikkisi pysyy, eikä mene päivän mittaan viiruiksi luomella.

Rasvoittuvan ihon ongelmat

Hei! Ihoni on ollut jo pari vuotta ongelma. Siinä on pieniä likanäppyjä, jotka puhkeavat finneiksi aina silloin tällöin. Ohimoillani on suuria finnejä ja nenänpieleni ovat tummat .

Ihoni rasvoittuu helposti ja siksi meikkivoiteet eivät pysy, vaikka käytän puuteria. En ole vielä koskaan törmännyt pelastavaan ihon hoitosarjaan , vaikka olen luultavasti käyttänyt omaisuuden niihin. Mikään ei auta, mikä neuvoksi?

Riian vastaus:

Suosittelen sinua varaaman ajan kosmetologille ihonpuhdistukseen.

Ammattilaisen tekemä puhdistus tekisi nyt ihollesi todella hyvää ja pääsisit sitten aloittamaan ihonhoidon kosmetologin antamilla vinkeillä, ikään kuin puhtaalta pöydältä. Pari kertaa vuodessa on hyvä käydä puhdistamassa iho kunnolla, ja saada samalla hoito-ohjeet sen hetkisen ihon tarpeisiin sopivaksi.

Meikkivoiteeksi sinun kannattaa testata Nivean Ideal Finish -meikkivoidetta. Se on pitkäkestoinen, öljytön tuote, joka pysyy hyvin ja saa ihon näyttämään tasaiselta ja siistiltä. Ehdottomasti kokeilun arvoinen tuote siis!

Katkenneiden verisuonten peittäminen

Miten katkenneet, sinertävät hiussuonet saa kasvoilta (lähinnä suunpielestä ja poskilta) peitettyä niin, ettei meikki näytä liian paksulta?

Riian vastaus:

Levitä ensin meikkivoide koko kasvoille. Testaa esimerkiksi Nivean Extreme Resist 24h -meikkivoidetta. Se peittää todella hyvin ja pysyy erinomaisesti. Voit tuputella meikkivoidetta parikin kerrosta niille paikoille joissa ihollasi on couperosaa. Tarvittaessa voit vielä levittää ohuesti Stay On Cover -peitevoidetta paikallisesti suun pieliin ja poskille, mutta vasta meikkivoiteen päälle. Näin näet kuinka paljon lisäpeittävyyttä tarvitset, eikä meikki paksuunnu liikaa. Puuteroi pohja vielä kevyesti öljyttömällä Ideal Finish -kivipuuterilla.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Lue myös:

    Uusimmat