"Kerron nyt jotain sellaista, mitä en ole koskaan kertonut" – Ferrari-unelman tuhoutuminen jätti Kimi Räikkösen tallikaveriin syvät arvet

2:12
Robert Kubica ja Nico Hülkenberg hyvästelivät F1-radat viime kauden päätteeksi.

Alfa Romeon kolmoskuljettajana toimivan Robert Kubican, 35, uskottiin ja odotettiin saavuttavan F1-urallaan paljon nyt nähtyä enemmän. Puolalaisen uran käännekohta oli vuonna 2011 sattunut rallionnettomuus, joka vei häneltä mahdollisuuden ajaa Ferrarilla.

Esimerkiksi Fernando Alonso on ylistänyt Kubicaa 1980-luvun alkupuolella syntyneen sukupolven lahjakkaimmaksi kuljettajaksi. Tältä pohjalta onkin sääli, että urallaan 97 GP-starttia ajanut Kubica on saavuttanut vain yhden paalupaikan, yhden osakilpailuvoiton ja kaikkiaan 12 palkintosijaa.

Kauden 2008 puolivälin paikkeilla Kubica jopa johti MM-sarjaa ajaessaan BMW Sauberilla. Hän kuitenkin taipui mestaruustaistossa, koska talli halusi keskittyä jo varhaisessa vaiheessa seuraavan kauden autoon – josta tuli lopulta sanalla sanoen katastrofi.

Kaudelle 2010 Kubica siirtyi Renault'lle, jossa hänen oli määrä ajaa myös 2011, kunnes alkuvuodesta sattunut rallionnettomuus katkaisi hänen F1-uransa seitsemäksi vuodeksi.

Kokemus oli katkera ennen muuta siksi, että Kubica oli tuossa vaiheessa jo allekirjoittanut Stefano Domenicalin kanssa sopimuksen, joka olisi tehnyt hänestä Alonson tallikaverin Ferrarilla 2012.

Koska Ferrarilla ajaminen on tunnetusti jokaisen F1-kuljettajan suurin unelma, ei ole ihme, että tällaisen mahdollisuuden menettäminen kirpaisee Kubicaa vielä tänäkin päivänä. Vaikka mies ei ole näyttänyt pettymystään koskaan ulospäin, on yksi asia jossa se näkyy edelleen.

– Kuulepas, kerron nyt jotain sellaista, mitä en ole koskaan kertonut, mies aloittaa Corriere della Seran haastattelussa.

– Pidän punaisista katuautoista, mutta en ole koskaan ostanut sellaista; niin kauan kuin en näe sellaista, minusta tuntuu paremmalta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja