Kerman katkaisi Pelicansin lennon

KalPa sai hyvityksen Pelicansille runsas viikko sitten kärsimälleen kotitappiolle. Lauantaina jääkiekon SM-liigakierroksella savolaismiehistö peittosi lahtelaisvieraat maalein 4-2.

Kuudenneksi noussut KalPa on voittanut neljä ottelua putkeen. Liigan tyveen juuttuneella Pelicansilla on puolestaan vaikeaa, sillä tappio oli neljäs peräkkäinen.

Tahtipuikkoa KalPassa heilutti Kalle Kerman. Joulukuun alussa tehdyn nivusleikkauksen jälkeen vasta toisen ottelun pelannut hyökkääjä ampui kaksi maalia.

- Kunto on ihan yllättävän hyvä siihen nähden, että olin pitkään pois. Mutta tauko tulee hyvään saumaan, ettei kuormitus muodostu liian suureksi, Kerman pohti.

Pelicans aloitti hyvin, hallitsi ja meni avauserässä 2-0-johtoon. Janne Tavi ja Joonas Jalvanti viimeistelivät lahtelaisille maalin mieheen.

- Meiltä anteeksi antamattoman huono erä. Tultiin peliin sillä tavalla, jota ei saisi tapahtua, Kerman tukisti.

KalPa-Pelicans 4-2 (0-2, 3-0, 1-0)

1. erä: 2.43 Janne Tavi (Vili Sopanen-Tommi Paakkolanvaara) 0-1, 8.02 Joonas Jalvanti (Mike York-Kari Sihvonen) 0-2.
Jäähyt: 13.20 Antti Tyrväinen P 2 min, 17.36 Tommi Jokinen K 2 min.

2. erä: 31.56 Kalle Kerman (Tuomas Kiiskinen-Tommi Miettinen) 1-2, 33.50 Peter Ölvecky (Marko Kauppinen-Jokinen) 2-2, 37.18 Kerman (Adam Masuhr-Kiiskinen) 3-2 yv.
Jäähyt: 28.38 Jesse Rohtla P 2 min, 36.36 Aaron Brocklehurst P 2 min.

3. erä: 55.10 Toni Hyvärinen (Jyri Junnila) 4-2.
Jäähyt: 41.50 Jarkko Immonen P 2 min, 46.39 Brocklehurst P 2 min, 59.41 Jussi Pesonen K 2 min.

Jäähyt yhteensä: KalPa 2x2 min=4 min, Pelicans 5x2 min=10 min.

Torjunnat: Ari Ahonen K 9+7+5=21, Niko Hovinen P 10+14+6=30 (poissa 58.09-60.00).

Tuomarit: Timo Favorin-Jani Luoma-aho (Juha Kumpu-Sami Laaksonen).

Yleisöä: 3 615.