Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kerää tämä yllättävä terveyspommi kotipihaltasi – näin säilytät oikein

Shutterstock
Julkaistu 22.04.2013 15:50

Huojuuko kotipihallasi koivu? Sen keväistä mahlaa voit itsekin kerätä – kunhan muistat kunnollisen säilytyksen.

Mahlantuottajayritys Nordic Koivu Oy:n myyntipäällikkö Susanna Maaranen sanoo, että terveysvaikutteista koivunmahlaa voi jokainen valuttaa vaikka oman pihan koivupuusta.

Asiantuntijan mukaan mahlan kotikeruussa on kuitenkin yksi iso haaste: luonnoncocktaililla on taipumusta pilaantua herkästi, mikäli sitä ei säilytetä oikein.

– Kun mahla tulee ulos puusta ja kun se välittömässä kosketuksessa bakteereihin., siitä tulee oiva alusta kaikille hiivoille, homeille ja bakteereille. Siksi säilytettävyys onkin haaste eikä säilyvyyttä useinkaan kotikäyttöön saada, Maaranen sanoo.

Maaranen kehottaa kiinnittämän huomiota keräysastiaan.

– Mikäli mahlaa kuitenkin kerää kotikäyttöön, on keräysastian syytä olla kannellinen. Lisäksi astiaa kannattaa tyhjentää useamman kerran päivässä – tai joko välittömästi käyttää mahla tai siirtää vaikka jääkaappiin ja käyttää vuorokauden sisällä.

– Jos mahlaa ei halua käyttää nopeasti, se kannattaa pakastaa kerta-annoksina, Maaranen neuvoo.

MTV3/ Annimari Pasanen

Lue lisää

Tutkimus: Tämä luonnontuote suojaa hampaat paremmin kuin hammastahna

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Tällä kikalla kaupan basilika säilyy kotona pidempäänTämän tuotteen myynti rajussa kasvussa – taustalla omakotiasujan arkea muuttava lakiuudistusÄlä pilaa ostamaasi basilikaa heti kotimatkallaSuomalaisesta raaka-aineesta povataan "energiajuomien mullistajaa" – vähäkalorinen ja luonnollinen Nyt on paras hetki kesäherkkujen säilömiselle – martta varoittaa sortumasta yleiseen virheeseenTiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttää
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?