Kentaurin räjähdys, Miian kuolema – fanit listasivat Salkkareiden kohokohdat 17 vuoden ajalta

Salatut elämät on pyörinyt MTV3-kanavalla jo 17 vuotta. Sen kunniaksi pyysimme Salkkarit-faneja listaamaan sarjan ikimuistoisimpia hetkiä. 

Salatut elämät täyttää 17 vuotta. Sarjaa seuraavat kaiken ikäiset. Toiset muistavat vielä sarjan ensimmäisen jakson, kun taas moni uusista faneista ei ollut edes syntynyt silloin. 

Pyysimme sarjan faneja listaamaan Salattujen elämien virallisella Facebook-sivulla ikimuistoisimpia hetkiä sarjan historiasta. 

1. Kentaurin räjähdys, 2009

Ravintola Kentaurin räjähdys on piirtynyt varmasti monien sarjaa seuranneiden mieleen. Vuonna 2009 näytetty traaginen kohtaus aiheutti kohun, kun katsojat järkyttyivät sarjan yllätyskäänteestä. 

Kentauri räjähti Sallan ja Ismon häissä vanhan kaasuhellan jäätyä päälle. Onnettomuus vaati myös kuolonuhreja. Järkyttyneet fanit kävivätkin sytyttämässä päätösjakson jälkeen kuvitteellisen Kentaurin edustalle hautakynttilöitä. 

2. Miian kuolema, 2002

Miia Laitela sairastui syöpään vuonna 2001. Sädehoidot eivät enää auttaneet nuorta naista, vaan hän kuoli traagisesti juuri ennen ylioppilasjuhliaan vuonna 2002 nähtävässä jaksossa. Monet katsojat muistavat tunteikkaan jakson erityisesti koskettavasta Siniseen laulusta, joka esitettiin Miian hautajaisissa. 

– Miian laulu edelleen päässä ulkoa. Se oli koskettavin jakso, mitä on vastaan tullut, eräs fani kirjoittaa. 

Miia kuoli Salinien luona. Hän hengitti syvään ja piti Sakua kädestä viimeisen kerran. Sarjan fanit järkyttyivät Miian kuolemasta suuresti. Miia ja Saku  vuosia kaksikon sarjasta poistumisen jälkeen Salkkareiden kaikkien aikojen pariksi.

3. Kalle tulee kapista ulos, 2000

Sarjan alussa Kalle Laitela pohti ihastustaan hyvään ystäväänsä Sakuun. Nuorimies päätti tulla kaapista ulos vuonna 2000 nähdyssä jaksossa. Kallen kaapistatulo tuli hänen isälleen Ismolle yllätyksenä ja tämä heitti poikansa ulos kotoa. Myöhemmin Ismo on hyväksynyt Kallen seksuaalisen suuntautumisen.

Salattujen elämien tuottaja Marko Äijö on aiemmin kertonut, että sarjan kaikkien aikojen suurinta kohua herättänyt jakso nähtiin 2000-luvun alkupuolella, kun Pete Latun esittämä Kalle Laitela suuteli miestä. Äijön mukaan sarjan tilaaja sai yli 40 metriä telefaksia aiheeseen liittyen.

4. Seppo yrittää itsemurhaa, 2012

Yksi Salattujen elämien historian puhuttaneimmista käänteistä oli Seppo Taalasmaan itsemurhayritys. Seppo oli kuvitellut ajaneensa puolisonsa Helena Kuulan pojan Sebastianin vaimon yli ja sairastui alkoholismiin.

Sarjan fanit pääsivät huokaisemaan helpotuksesta, kun Seppo ei kuitenkaan onnistunut yrityksessään.

5. Aaro teeskentelee Eeroa, 2007

Aaro Vaalanne kidnappasi identtisen kaksoisveljensä Eeron ja alkoi teeskennellä tätä. Aaro manipuloi parisuhdekumppaniaan Laura Kivirantaa, ja kun Paula oli kertomassa Lauralle hänen todellisesta luonteestaan, Aaro kidnappasi Paulan.

Paula pääsi pakoon, ja myöhemmin Laura ja Paula onnistuvat surmaamaan Aaron työntämällä tämän parvekkeelta. Laura ei kuitenkaan ikinä toipunut tästä dramaattisesta tapahtumasta ja joutui mielisairaalaan harhojensa vuoksi.

6. Paula kuolee ammuskelussa, 2014

Paulaa ammuttiin päähän Katariinan salaisen klinikan tanssiaisissa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa. Paula vajosi hetkeksi koomaan ja häntä pidettiin hengityskoneessa.

Lokakuussa 2014 esitetyssä jaksossa Paula lakkasi hengittämästä ja hänet todettiin aivokuolleeksi. Paulan sydän siirrettiin Jirin Nella-tyttärelle, joka tarvitsi sydänsiirrännäistä.

Dramaattisten juonenkäänteiden lisäksi fanit mainitsivat sarjan huippuhetkiksi Monican ja Evan salasuhteen, Isabellan valeraskauden ja Larin ja Eliaksen parisuhteen. 

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Ennakkojakso Katsomossa kello 20.00! Sarja tulee 19.2. asti vain maanantaista torstaihin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja