- 300 g ruodottomia lohifileitä
- 200 g tiikerikarapuja pakasteesta (kypsentämättömiä)
- 1 sitruunaruoho pieneksi silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 cm pätkä inkivääriä pienenä silppuna
- 2 rkl keltaista thai-currytahnaa (maun mukaan)
- kourallinen pikkumunakoisoja ( myydään aasialaisissa kaupoissa) tai neljäsosa tavallista munakoisoa kuutioina
- ¼ kurpitsaa tai 1 ½ bataattia isoina kuutioina
- 2 tlk kookosmaitoa
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 puntti korianteria silputtuna pieneksi
- 4 kaffirlimen lehteä (myydään pakasteena aasialaisissa kaupoissa)
- 1 lime
- suolaa
- (jos haluat ruoasta keiton, lisää kookosmaidon kanssa kattilaan litran verran kalalientä)
Laita ravut lämpöiseen veteen sulamaan. Leikkaa fileestä nahat pois ja kuutioi. Ripottele lohipalojen päälle suolaa ja purista hieman limeä ja anna marinoitua. Kuumenna tilkka öljyä wokissa tai korkeareunaisessa, laakeassa kasarissa. Paistele siinä inkivääri, valkosipuli, sitruunaruoho sekä currytahna, kunnes ne pehmenevät ja alkavat tuoksua voimakkaasti. Lisää kookosmaito ja kiehauta.
