Kelly päätti alkaa rakastaa lapsiaan vähän vähemmän – kertoo syyn: "Yhtenä aamuna heräät, ja maailma näyttää ankealta ja surulliselta..."

10 asiaa, joita äitisi ei ikinä kertonut sinulle 1:13
Äidit ovat loistavia esimerkkejä epäitsekkyydestä, myötätunnosta ja rakkaudesta. Nämä asiat ymmärrät vain, jos olet itsekin vanhempi!

Kelly Bakerilla on kaksi lasta, joiden hän myöntää olevan hemmoteltuja. Vanhemmuus pääsikin yllättämään Kellyn: hän ei koskaan olettanut olevansa se vanhempi, joka antaa lastensa käyttäytyä huonosti tai sietää heidän kiukutteluaan.

– Ehkä näin kävi siksi, että olen yksinhuoltaja? Olen varma, että sillä on jotakin tekemistä asian kanssa, Kelly kuvailee 9Honey-sivustolla.

"Tein kaiken heidän puolestaan..."

Kelly on ollut lastensa kanssa kolmisin siitä asti, kun nämä olivat 3- ja 4-vuotiaita. Koska lapset olivat eron vuoksi surullisia ja hämmentyneitä, Kelly alkoi antaa heidän huonoa käytöstään anteeksi.

– Yritin parhaani täyttääkseni sen tyhjiön, jonka heidän isänsä jätti. Rakastin heitä kaksi kertaa kovemmin. Tein kaiken heidän puolestaan. Kaiken, Kelly kuvaa.

– Toisinaan ihmiset vihjasivat, ettei se ollut hyvä strategia ja etteivät lapseni tai minä hyötyisi pidemmän päälle siitä, että hemmottelen heitä. Tiesin tietenkin, että se on totta, mutta hitto, en voinut toimia toisin.

Syytti itseään ja yritti hyvittää kaiken lapsilleen

Kelly syytti salaa itseään siitä, että perhe oli hajonnut, eikä elämä ollutkaan sellaista kuin hän olisi lapsilleen halunnut. Korvauksena tilanteesta hän päätyi hukuttamaan lapsensa kaikenlaisiin huomionosoituksiin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Minä, ja lasten isäkin, olemme rakastaneet lapsia kovasti. Nyt, vuosikymmenen kuluttua erostamme, olen kuilun partaalla. Katsokaas, kun lapsiaan rakastaa pökerryksiin asti, itselle ei jää mitään, Kelly sanoo.

– Rakastat lapsia niin paljon, että viet heidät kouluun, haet heidät, kokkaat heille, ostat lemmikkejä, vaatteita, leluja ja matkoja, tuet, naurat, halaat. Hemmotteleminen on mahtavaa, mutta se on myös oikeasti kuluttavaa. Se on itse asiassa uuvuttavaa. Sinulle ei jää mitään, mutta jatkat, koska he ovat sinun lapsiasi ja tarvitsevat rakkauttasi. Sitten yhtenä aamuna heräät, ja maailma näyttää ankealta ja surulliselta.

"Tein tietoisen päätöksen rakastaa lapsiani vähän vähemmän"

Eräänä aamuna herätessään Kelly ymmärsi, ettei enää voisi antaa lapsilleen kaikkeaan. Muuten hän musertuisi itse.

Kelly oli kauan yrittänyt rakastaa lapsiaan niin, että nämä olisivat aina iloisia ja turvassa. Itse hän kuitenkin oli ahdistunut, huonovointinen, ylipainoinen ja surullinen.

– Ja mikä pahinta: näin, etten ollut tehnyt lapsilleni minkäänlaisia palveluksia, Kelly sanoo.

Vaikka hänen lapsensa ovat anteliaita ja myötätuntoisia, Kelly ymmärsi, ettei hän voi suojella heitä kaikelta.

– Se tarkoitti, että yllättäen lapsilla olikin äiti, joka ei ollut lainkaan paikalla heitä varten. Äiti, joka makasi tuntikausia sängyssä ja oli tunnetasolla jossakin muualla melkein kaiken aikaa. Olin tässä pisteessä, kun tein tietoisen päätöksen rakastaa lapsiani vähän vähemmän ja rakastaa itseäni vähän enemmän.

"Meidän kaikkien täytyy rakastaa itseämme enemmän"

Kelly kertoo ymmärtävänsä nyt vanhan sanonnan siitä, että onnellinen äiti saa aikaan onnellisia lapsia. Vanhempikin tarvitsee aikaa itselleen.

– Meidän kaikkien täytyy rakastaa itseämme enemmän, ja tiedän, että se kuulostaa järjenvastaiselta: lapsiamme vähemmän. Vain niin opetamme jälkikasvullemme, että itsestään huolehtimisella on merkitystä. Että se pitää mielemme terveenä ja ihmisen aidosti onnellisina pitkällä tähtäimellä, Kelly sanoo.

Kellyn mukaan muutosta ei ole ollut helppo tehdä, mutta hän on sitoutunut siihen.

– Ja mikä parasta, tiedän, että tämä tekee elämästäni nautinnolliseman – ja lasteni elämästä myös.

Lähde: 9Honey

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja