Keittoruokien maustaminen

Hei!
Voiko Kikkomania käyttää keittoruokien maustamiseen? Mitä muita mausteita kannattaa käyttää sen kanssa, jotta makuyhdistelmä olisi mahdollisimman harmooninen? Esim. jauhelihakeitto/siskonmakkarakeitto on meidän perheen suosikkeja.
T: Mikaela

Hei,
Kikkoman sopii erinomaisesti keittoruokien maustamiseen. Esimerkiksi 6-8 rkl Kikkoman soijakastiketta liha- tai kasvisliemen sekaan antaa ruoalle hyvän maun. Soijakastike kannattaa lisätä kiehumisen jälkeen. Jos ruoanlaitossa käyttää soijakastiketta, ei välttämättä tarvitse lisätä muita mausteita, eikä varsinkaan suolaa.

Käyttämällä soijakastiketta saakin vähennettyä helposti suolan käyttöä. Jos kuitenkin haluaa ruoasta hieman tulisempaa, sopivat esimerkiksi chili, inkivääri ja pippuri hyvin soijan kaveriksi.

Kikkoman soijakastikkeen pitkän käymisajan ja erityisen koji-hiivan vuoksi tuotteestä löytyvät kaikki maut: makeus, suolaisuus, happamuus, karvaus ja umami. Valmiissa soijakastikkeessa on yli 285 erilaista aromia, tämän vuoksi muiden mausteiden käyttö ei ole välttämätöntä.
Ystävällisin terveisin, Pia Silander

Lue myös:

    Uusimmat