Keittiössä vaanii vaara – älä pilaa kallista peruukkia kokatessasi

Jos peruukkia ei hoida, se muuttuu taatusti tyylikkäästä hiuslaitteesta kamalan näköiseksi pehkoksi. Hoitamattomuuden lisäksi synteettisen peruukkihiuksen voi pilata lämpö.

Peruukki on halvimmillaankin muutaman sadan euron investointi. Nykyaikaisia tyylikkäitä hiuslisäkkeitä ei välttämättä edes tunnista peruukeiksi – jos tekohiuksesta siis pidetään asianmukaisesti huolta.

Peruukkeja voi hoitaa kotona. Itse asiassa kyse ei ole edes voimisesta: hoitaminen on pakollista.

– Niitä on hoidettava, sanotaan näin. Peruukissa hoitopuoli on erittäin tärkeä asia, ihan yhtä lailla kun auto ei kulje ilman huoltoa, eivät peruukit eivätkä lisäkkeet ole hyvännäköisiä ilman kotihoitoa., Matti Heinilä Hiusextra Heinilä Oy:stä muistuttaa.

Peruukeille on kehitetty omat shampoot, balsamit ja kuntouttajasuihkeet, joilla hiuslisäkettä hoivataan kotioloissa. Aidosta hiuksesta tehty peruukki haalistuu ajan myötä, mutta sen väriä voidaan palauttaa. Tämä hoitotoimi täytyy kuitenkin jättää asiantuntijalle.

Jos peruukkia ei hoida, se muuttuu taatusti tyylikkäästä hiuslaitteesta kamalan näköiseksi pehkoksi.

– Hoitamatta jättäminen on tapa, jolla saadaan peruukit myös näyttämään peruukeilta, Heinilä kuvaa.

Älä kiharra peruukkia!

Synteettisen hiuksen perushoidoksi riittää pesu kerran viikossa, jos peruukki on jatkuvasti käytössä.

– Asiantuntija voi kuohkeuttaa kuituhiusperuukin kampausta erikoisvälineillä, jos se on menettänyt mallinsa, Heinilä sanoo.

Tavallisen kihartimen kanssa peruukkiin ei siis saa kajota; kiharrin on liian kuuma ja polttaa hiuksen pilalle. Hoitamattomuuden lisäksi synteettisen peruukkihiuksen voi pilata lämpö.

– Kun paistetaan pullia ja uunin luukku avataan, uunista tulee 200-asteista ilmaa. Ihminen kurkkaa, että onko pullat valmiita; no, pullat olivat valmiita ja jos ollaan varomattomia, niin samalla meni otsatukka pilalle, Heinilä kuvailee.

– Vaikka kaikissa ohjeissa ja kaikissa keskusteluissa varoitetaan tästä, niin siitä huolimatta joulun jälkeen on valehtelematta aina vipinää tässä mielessä.


Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat