Mainos

Keittiön kasvojenkohotus vai täysremontti?

Remonttiprojektin ei tarvitse olla kallis ja aikaavievä, sillä keittiön ilmettä voi uudistaa myös vähemmällä rahalla. IKEAn sisustussuunnittelija Kirsi Santalo kertoo, millaisia vaihtoehtoja sisustaja saa käyttöönsä eri suuruisilla satsauksilla.

Alle 1 000 euron budjetillakin mahdollisuuksia keittiön uudistamiseen on monia.

–Kaikkein edullisinta on piristää keittiötä vaihtamalla kaappeihin vain uudet vetimet. Tällöin hinta jää reilusti alle tonnin. Esimerkiksi IKEAn malliston Glitter- ja Spänn -vetimet on suunniteltu niin, että ne peittävät myös vanhojen vetimien reiät. Suurempaa uudistusta voisi tehdä vaikka uusimalla yläkaapit ja työtason. Tai vaikkapa vaihtamalla kaapinovet uusiin, jos rungot ovat hyvässä kunnossa ja ovien koko pysyy samana.

–Kannattaa myös muistaa. että Ikean keittiökalusteet ovat hinnaltaan edullisia. Esimerkiksi noin kolmen metrin pätkän keittiötä saa edullisimmilla ovimalleilla ja työtasoilla, ilman kodinkoneiden uusimista jopa alle 1000 euron!

Entäpä jos käytössä on 1 000 – 5 000 euroa?

–Tällä budjetilla saadaan jo uudet, keskihintaiset kodinkoneet sekä keskihintaiset ovimallit ja työtasot samankokoiseen keittiöön. Vaihtoehtojen määrä kasvaa siis radikaalisti.

–Yli 5 000 euron budjetilla voidaan valita ovimalli sekä tasot (esim. kiveä) hintahaitarin yläpäästä. Tasot voidaan teettää mittatilauksena. Kodinkoneista voidaan valita parhaimmat ja kaikkein monipuolisimmilla toiminnoilla varustetut. Lisäksi, jos tilaa vain riittää, keittiötä voidaan laajentaa vaikka saarekkeella.

Entä mitä tulee ottaa huomioon keittiöremontin kustannusarvioinnissa itse keittiön hinnan lisäksi? Kuinka remontoijan tulee varautua asennus- ja muihin kuluihin?

–IKEAn konsepti perustuu itsepalveluun – suurin osa asiakkaistamme myös suunnittelee ja asentaa kalusteensa itse. Nettisivuillamme on IKEA Homeplanner-suunnitteluohjelma, jolla asiakas voi suunnitella unelmiensa keittiön ihan itse. Suunnitelman voi tarkistuttaa ammattitaitoisilla keittiömyyjillämme täällä tavaratalossa, jolloin suunnittelun osuudesta ei synny mitään kustannuksia.

–Jos asentamiseen tarvitsee apua, auttaa yhteistyökumppaninamme toimiva asennusfirma. Heiltä voi pyytää tarjouksen asennuksesta jo siinä vaiheessa, kun suunnitelma on valmiina: silloin asennuskulut eivät tule yllätyksenä ja niihin voidaan varautua jo suunnitelmaa pyöriteltäessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.