Keittiön ihmeaineesta apua akneen ja laihdutukseen? Testaa vinkit kotihoitoihin

Omenaviinietikka haisee ja maistuu niin pahalle, että sen on jo pakkokin olla terveellistä. Lue, mihin kaikkeen omenaviinietikan kerrotaan auttavan.

Omenaviinietikan nimeen vannovat niin laihduttajat kuin detox-kuureihinkin tykästyneet. Luonnollisena aineena sillä pyritään hoitamaan kauneutta niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Stylelist.com listasi syitä, miksi omenaviinietikkaan kannattaa tutustua.

Iho-ongelmat ja akne

Omenaviinietikan hapon uskotana kuivattavan näppylöitä ja edistävän ihosolujen uusiutumista. Kasvohoito syntyy esimerkiksi sekoittamalla yksi osa etikkaa kahteen osaan vettä ja käyttämällä seosta kasvoveden tapaan.

Auringonpolttama iho saa helpotusta omenaviinietikkakylvystä. Sekoita lasillinen etikkaa kylpyveteen ja kylve 10 minuutin ajan.

Ikääntyvän ihän pigementtimuutoksiin voi kokeilla seosta, johon kuuluu ruokalusikallinen appelsiinimehua ja kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa.

Hoida hiuksia

Omenaviinietikan sanotaan antavan tukalle kiiltoa. Voit kokeilla itse sekoittamalla puolikkaan ruokalusikallisen verran omenaviinietikkaa lasilliseen vettä ja käyttämällä seosta hoitoaineena. Huuhtele hiukset käsittelyn jälkeen!

Omenaviinietikan sanotaan myös stimuloivan hiusten kasvua ja hoitavan hilsettä ja päänahan kutinaa.

Käytä pedikyyrissä

Anna jaloillesi pehmentävä tehopesu liottamalla niitä omenaviinietikkaisessa, lämpöisessä vedessä.

Apua painonpudotukseen

Omenaviinietikan kerrotaan edistävän ruuansulatusta ja auttavan kehoa hajottamaan rasvaa. Lisäksi sen sanotaan muun muassa madaltavan verenpainetta. Omenaviinietikka onkin osa monen painonpudottajan ruokavaliota ja detox-kuurien luottotuotteita.

MTV Lifestylen toimitus testasi detox-kuureja, myös omenaviinietikan käyttöä – lue, miten toimittajan kolmen viikon omenaviinietikkakuuri onnistui.

Lue myös:

    Uusimmat