Keittiömestarit listasivat Suomen parhaat ravintolat

Suomen Keittiömestareitten yhdistys on nimennyt maan parhaat ravintolat. Parhaiden ravintoloiden listalle on kelpuutettu kaikkiaan 19 suomalaista ravintolaa, joiden ruuan, miljöön ja palvelun keittiömestarit ja gastronomian asiantuntijat ovat arvioineet korkeatasoisiksi. Valinnoilla pyritään nostamaan ravintola-alan arvostusta sekä palvelemaan asiakkaita entistä paremmin.

Helsinkiläisistä ravintoloista listalle on kelpuutettu Alexander Nevski, Cafe Carelia, Chez Dominique, George, G. W. Sundmans, Havis Amanda, Kämp Restaurant, Lyon, Nokka, Palace Gourmet, Palacenranta, Savoy ja Sipuli. Pääkaupungin ulkopuolelta listalle ovat päässet mukaan turkulaiset ravintolat Herman ja Rocca, tamperelainen ravintola Näsineula, oululainen Oulun uusi Seurahuone sekä Sky Ounasvaara Rovaniemeltä ja Fiskars Wärdshus Fiskarista.

Suomen parhaiden ravintoloiden valinta on osa Sveriges Bästa Bord -hanketta, jonka puitteissa kansalliset keittiömestariyhdistykset listaavat maan ykkösravintolat Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Ruotsissa ravintolalistaa on julkaistu vuodesta 1992 lähtien, Suomen Keittiömestareitten yhdistys julkaisi omat valintansa ensimmäisen kerran vuonna 2000.

(Mtv3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja