Kehut ulkonäöstä jäivät mieleen – ”Sen koommin en ole hävennyt sääriäni”

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan mieleenpainuvimmista kohteliaisuuksista. Monia ilahduttivat kehut ulkonäöstä – imartelevat sanat lämmittivät vuosikymmenten jälkeenkin!

Olin 70-luvulla sairaalassa töissä ja silloin pidettiin valkoista polvipituista takkia työasuna ja kesällä polvisukkia. Minulla oli erittäin voimakas säärikarvojen kasvu, josta olin kärsinyt nuoresta asti. Eräs miespotilas sanoi kerran, että voi, kun sinulla on karvaiset sääret niin kuin etelämaalaisilla. Hänestä sellaiset naiset ovat hyvin seksikkäitä. Sen koommin en ole hävennyt sääriäni.

-Marjaana

Mieheni sanoma yli 40 vuoden avioliiton jälkeen: ”Olet vain kaunistunut vanhetessa, rakastan sinua yhä enemmän!" Muistan sen aina, kun olen epävarma peiliin katsoessani.

-Lissu

Vuonna 2002 olin Turussa kesäkuumalla noussut bussiin. Matka kulki jouheasti kuin kaupunkiliikenteessä vain voi kulkea. Yhtäkkiä miehen ääni sanoi likellä minua, että ”voi miten kaunis nainen! Harvoin näkee noin kaunista!” Katselin ympärilleni ja yritin etsiä katseellani, ketä hän tarkoitti. Kohteita oli kovin vähän ja huomasin hänen tarkoittavan minua. Kiitin häntä ja sanoin, että johtuu varmasti siitä, että minulla on hyvä olla. Niin kuin silloin olikin. Poistuimme molemmat samalla pysäkillä ja menimme menojamme. Se kohteliaisuus ei ikinä koskaan unohdu, sillä se oli täysin vilpitön ja aito, joka tuli täysin ”puskista” vailla minkäänlaisia piilojuttuja. Se oli kuin olisi saanut maailman arvokkaimman lahjan, sillä en ole koskaan pitänyt itseäni minkään näköisenä, saati sitten kauniina.

-Meinmamma

Sisävesilaivalla istuttiin mieheni kanssa syömässä, kun vastapäätä istuva herra kysyi mikä on etusormessani oleva sormus, jossa oli kruunun kuva. Kerrottuani hänelle hän sanoi että minulla on tosi kauniit kädet. Mieheni tuntui ihmettelevän, että voiko käsiäkin ihailla. Enää ei kenenkään tarvitse, onpa tullut ryppyjä ja maksaläiskiä niihinkin.

-Valkohorsma

Lähin työkaverini oli nuori mies ja itse olin häntä ehkä 15 vuotta vanhempi. Yhtenä kylmänä talvipäivänä lähdin ulos ja olin laittanut päälleni turkin, turkislakin ja kunnon saapikkaat. Hän seisoi huoneensa ovella ja sanoi ”Doriksella komeet releet”. Voisiko asua paremmin kehua? Hymyillen lähdin ulos. Aina samaa ikivanhaa ”relettä” päälle laittaessani muistan saamani kohteliaisuuden.

Aikaa on kulunut, mutta vieläkin kutkuttaa nauruhermoja tämän vieraan herrasmiehen kohteliaisuus. Olin tulossa lähimyymälästä ja olin avaamassa autoni ovea, kun kuulin tämän vertailun ”Noin kaunis nainen ja ajaa tuollaisella ropposella”.

-Maijlis

Huonoina päivinä saan lohtua hauskoista muistoista. Ne tuovat uskoa siihen, että kerran vielä onni potkaisee ja maailma minulle hymyilee. Minulla on elefantin muisti, niin hyvässä kuin pahassakin. Muistan yhä sana sanalta vuosikymmeniä sitten kuulemani loukkaukset (vaikkei kannattaisi). Toisaalta ovat muistiin jääneet pysyvästi myös mukavat tapahtumat ja ilahduttavat sanat. Nuorenahan ihminen on näteimmillään. Nyt mummuiässä on ihana muistella sellaisia kohteliaisuuksia, joita tanssireissuilla sain kuulla: ”Turun Mona Lisa”, ”Madonna delikat”, ”Hei, kaunis nainen!” Kerran Tukholmassa työskennellessäni nousin PUB-tavaratalon rullaportaita ylös kauniin blondin työkaverini kanssa. Siellä ylhäällä kääntyi nuori mies tuijottamaan minua (eikä kaveriani Katia, joka yleensä sai suurimman huomion). Mies sanoi kaverilleen: ”Det var den sötaste flicka jag sett”. Minulla oli nuorena huono itsetunto, ja syömishäiriöstäkin kärsin yhteen aikaan. Tällaiset kohteliaisuudet ilahduttivat minua kovasti, ja muistan ne vieläkin kiitollisena. Hyvä sana ei maksa mitään, mutta voi tuottaa arvaamattoman paljon iloa. Olen puolestani koettanut antaa hyvän kiertää.

-Muistelija

Olin Tampereen yliopiston opiskelija, kun teimme yhteistyötä silloisen Tv2:n kanssa ja tutustuimme myös sen pomoihin. Seisoin yliopiston yläaulassa yhden kanssa juttelemassa ja paikalle saapui arvokkaan näköinen harmaa herrasmies. Meidät esiteltiin ja kätellessämme hän kumartui syvään käteni päälle – en kykene muistamaan suuteliko sitä – katsoi pitkään silmiini ja sanoi: Mitkä silmät! En onneksi ihan pyörtynyt: herra oli elokuvaohjaaja Hannu Leminen, iki-ihanan säihkysilmän Helena Karan aviomies!!  Sitä en ikinä unohda – asiantuntijan kohteliaisuutta, vaikka joskus olen muitakin samansuuntaisia kuullut..

-elisabet

Kun olin noin 16-vuotias ja itsetuntoni oli täysin nolla, niin eräs naapuri oli sanonut vanhemmilleni, että olen ihan missitason likka, kävelen ryhdikkäästi ja olen hänen mielestään jopa kaunis. Ihan varmasti ei mitään taka-ajatuksia. Se kohotti kummasti nuoren melkein lihavan tytön mieltä ja jäi ikuisesti mieleeni, vaikka missiä minusta ei olisi saanut tekemälläkään. Positiivinen sana vaikuttaa aina ja varsinkin murrosikäisen hlön ajatusmaailmaan.

-60 vuotias akka

Äitini miespuolinen työkaveri oli sanonut: ”Teidän Kaija ei ole pelkästään kaunis, Kaija on kuningatar”. Lämmittää sydäntäni vielä nykyäänkin.

-KK

Todellakin olen saanut silmistäni kehuja. Muistan aina sen, kun mm. eräällä kurssilla vieressä istuja kehui silmiäni. En ollut sitä ennen koskaan kiinnittänyt asiaan huomiota, vaikka minulle oli jo aiemmin sanottu silmistäni. Ulkonäkö kun ei ole koskaan ollut sillä lailla ykkösasia. Ja vieläkin, 62-vuotiaana, joku saattaa kiinnittää huomiota silmiini ja erityisesti katseeseeni. En ole koskaan tarvinnut hirvittävästi silmämeikkiä, ripsiväriä tuskin koskaan, koska silmät tulevat esiin muutenkin.

-Katse kertoo

Utelias sukulaistäti kyseli, millainen se nuori rouva on? Siihen tämä hurmaava nuori mies sanoi: Hän on valkea kuulas! (Se ihana vaalean vihreä omenalajike! Minulla on kuulas iho ja olen vaalea.) Tuon kohteliaisuuden muistan ikäni!

-Morsian vm 1976

Noin 20 vuotta vanhempi työkaverini oli toiselle yhteiselle työkaverillemme sanonut, että hän maksaisi mitä vain, saadakseen tuollaiset sääret kuin Elinalla.

-Elina

Mua on kehuttu usein seksikkääksi eli lausuttuna ”olet todella seksikäs”.

-anniina

Lue myös:

    Uusimmat