Käytä lakkomaanantai ulkoiluun, sillä huomenna sää muuttuu – Pekka Pouta: "Sitten tapahtuu jännä juttu…"

5:38
Tältä näyttää tulevan viikon sää – katso Huomenta Suomen sääkeskustelu.

Alkava viikko on sään puolesta vaihteleva, sanoo MTV:n meteorologi Pekka Pouta

Sini-koiran kanssa Huomenta Suomen studion penkille istahtanut meteorologi Pekka Pouta sanoo, että vaikka maanantai on lakkoilun saralla vaiherikasta, viikon ensimmäisen päivän sää pysyttelee samanlaisena kuin viikonloppuna.

Maanantain poutainen sää on syytä käyttää hyödykseen esimerkiksi ulkoilun merkeissä, sillä tiistai on suuressa osassa maata sateinen.

Huomisen sateet ovat vasta esimakua, sillä kovempaa kyytiä on luvassa viikon edetessä.

– Itään ja Kainuuseen sekä Pohjois-Pohjanmaalle tulee lunta, ja keskiviikko on jo paljon sateisemman näköinen, Pouta ennustaa.

Saderintama siirtyy keskiviikon aikana hieman eteläisemmäksi. Etelä- ja Länsi-Suomeen on siis luvassa kunnon sateita. Itä-Suomessa sateet tulevat mahdollisesti lumena, kun taas pohjoinen Suomi saa nauttia rapsakoista pakkaskeleistä.

– Aiemmin lumiraja on ollut Oulu-Kajaani-kohdalla, mutta tällä viikolla se valuu Jyväskylän kohdalle. Sitten tapahtuu jännä juttu…, Pouta aloittaa salaperäisesti osoittaen Euroopan sääkarttaa.

Lämpöä on turha odotella 

Loppuviikko on hyisevä, ja eteläinenkin Suomi saattaa saada silloin valkoisen peitteen ylleen.

– Joudumme keskelle todella kylmää aluetta. Se ei ole kovin sateinen, mutta se kattaa koko Pohjois-Euroopan – yltää Englantiin ja Islantiin saakka. Islannin seutuvilla on korkeapaineen alue, joka estää sen, että sieltä ihan heti tulisi uusi annos lämmintä.

Mitä Pekka Pouta lupaa sään puolesta pidemmällä tähtäimellä? Katso videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja