Käynnissä ollut auto varastettiin jälleen Pohjanmaalla – poliisi varoittaa ilmiöstä

Viikon sisään jo kolmas käynnissä ollut auto lähti varkaan matkaan, kertoo poliisi.

Kaupassakäynnin ajaksi käyntiin jätetty auto varastettiin lauantaina Seinäjoella. Kyseessä on kolmas kerta viikon sisään, kun vastaavanlaisessa tilanteessa varastetaan auto Pohjanmaalla.

Auto löydettiin samana päivänä, kun muutama tunti myöhemmin hätäkeskus sai ilmoituksen Uudessakaarlepyyssä huomattavaa ylinopeutta ja vaarallisia ohituksia tekevästä autosta.

Poliisi pysäytti auton Pietarsaaressa. Poliisi kertoo mieskuljettajan olleen poliisille entuudestaan tuttu ja häneltä puuttui ajo-oikeus. Miehelle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen ja autosta löytyi satoja Ksalol-tabletteja, jotka takavarikoitiin. 

Miestä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kaksi aiempaa samanlaista tapausta

Kyseessä ei ole ensimmäinen tapaus. Sunnuntaina 7. tammikuuta käynnissä ollut auto varastettiin kaupassakäynnin aikana Seinäjoella. Auto löydettiin seuraavana päivänä, kun se oli osallisena kolarissa. 

Keskiviikkona käynnissä ollut auto varastettiin kaupassakäynnin aikana Peräseinäjoella. Alueella liikkuneet poliisipartiot näkivät auton, lähtivät takaa-ajoon ja löysivät auton hetken päästä hylättynä lumipenkasta. 

Poliisi on varoittanut jo aiemmin, että auton jättäminen käyntiin kauppareissun ajaksi mahdollistaa helpon saaliin varkaalle. Lisäksi varkaan matkaan saattaa tällaisessa tapauksessa lähteä auton kyydissä oleva lapsi tai lemmikki.

Lue myös:

    Uusimmat