Poliisi: Käynnissä olevia autoja viedään kauppojen pihoista

Kaupassakäynnin ajaksi käyntiin jätettyjä autoja varastetaan, kertoo Pohjanmaan poliisilaitos tiedotteessaan.

Ensimmäinen tapaus sattui Seinäjoella sunnuntai-iltana. 

Auto löydettiin seuraavana päivänä, kun se oli mukana kolarissa kello 11. Auton varastamisesta epäillään kahta henkilöä. Heistä toisen epäillään syyllistyneen varkauden lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta. 

Keskiviikkona tapahtui vastaavanlainen varkaus Peräseinäjoella. Alueella liikkuneet poliisipartiot näkivät auton Kurikan Kirkkoahteessa ja lähtivät takaa-ajoon. Auto löydettiin hetken päästä hylättynä lumipenkasta. Auton moottori oli yhä käynnissä ja ovet auki. Poliisi onnistui löytämään varkaiksi epäillyt kaksi henkilöä poliisikoiran avulla läheisen hotellin pihasta. 

Heitä epäillään varkauden lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että molemmissa tapauksessa auto oli jätetty kaupassa käynnin ajaksi valvomatta käyntiin kaupan pihaan. 

Poliisista kerrotaan, että moni saattaa tuntea houkutusta jättää auto käymään kauppareissun ajaksi kovilla pakkasilla, mutta tällainen auto on helppo saalis varkaalle. 

Poliisi huomauttaa myös, että varkaan matkaan saattaa tällaisessa tapauksessa lähteä auton kyydissä ollut lemmikki tai lapsi. 

Lue myös:

    Uusimmat