Kävelytyyli paljastaa naisen orgasmikyvyn

Belgialaiset tutkijat ovat havainneet, että naisen orgasmipotentiaali paljastuu kävelytyylin perusteella. Belgialaisten mukaan klitorisorgasmeja saavat naiset kävelevät aivan eri tavoin kuin emätinorgasmeja saavat naiset.

Freudin näkemys uuteen valoon

Freudin 1900-luvun alussa julkaiseman tekstin mukaan aikuisen naisen tulisi saada orgasmi emättimen kautta. 1960-luvulla tapahtuneen seksuaalisen vallankumouksen myötä Freudin väite on kuitenkin saanut runsaasti kritiikkiä. Etenkin feministit ovat pitäneet Freudin näkemystä perin sovinistisena, koska se tukee vanhahtavaa näkemystä siitä, että seksi olisi vain silkkaa yhdyntää.

Lisäksi useat tutkimukset ovat osoittaneet, että nainen saa orgasmin helpommin klitoriksen stimulaation kuin emättimen kautta. Osa tutkijoista on jopa esittänyt näkemyksiä siitä, ettei mitään sellaista kuin emätinorgasmi ole edes olemassakaan.

Viime vuosina on kuitenkin todistettu, että klitoris- ja emätinorgasmi ovat kaksi täysin eri asiaa. Myös kiinnostus eri orgasmityyppien kliiniseen vertailuun on vihdoin herännyt. Varsinkin tutkija Stuart Brody on erikoistunut tutkimaan klitorisorgasmin ja emätinorgasmin välisiä eroja.

Kävelystäkö orgasmin erottaa?

Belgialainen tutkimusryhmä halusi selvittää, vaikuttaako orgasmityyppi naisen tapaan kävellä. Tutkimukseen värvättiin 20 naista, joista 10 saa pääasiassa aina emätinorgasmin ja vastaavasti toiset 10 kokevat ainoastaan klitorisorgasmin.

Naiset kävelivät julkisella paikalla kahdesti 100 metrin matkan. Molemmat kävelykerrat kuvattiin videolle. Ensimmäisen kävelyn aikana naiset kuvittelivat olevansa lomalla aurinkoisella hiekkarannalla. Toisen kävelyn aikana he lisäsivät mielikuviinsa oman rakkaimpansa.

Kuvattu video näytettiin kahdelle seksologille ja heidän tutkimusapulaisilleen. Seksologien tuli arvostella naisten kävelyä ja pisteyttää se yhdestä kymmeneen. Rennosta ja energisestä kävelystä, jossa tuli esille vartalon myötäliikkeet, sai eniten pisteitä.

Emätinorgasmi vapauttaa kävelyn

Tutkimuksen perusteella emätinorgasmeja saavilla naisilla lantio ja selkärangan alaosa kiersivät kävelyn aikana tehokkaammin kuin klitorisorgasmeja saavilla naisilla. Kiertoliike teki kävelystä tehokasta mutta myös sensuellin näköistä.

Tutkijoiden mukaan saattaa olla mahdollista, että emätinorgasmi poistaa klitorisorgasmia paremmin lantionseudun lihasjännityksiä. Aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu, että emätinorgasmi kohottaa prolaktiini-hormonin määrää peräti 400 prosenttia enemmän kuin klitoriksen kautta saatu orgasmi. Prolaktiini laukaisee oksitosiinin ohella tehokkaasti stressitiloja. Lisäksi orgasmin tuottaman mielihyvän ja tyytyväisyyden tunne on suorassa suhteessa elimistön prolaktiinimääriin. Tämän vuoksi emätinorgasmi myös tuntuu nautittavammalle kuin klitorisorgasmi.

Emätinorgasmi saa aikaiseksi myös voimakkaimmat lantionpohjalihasten supistelut eli emätinorgasmien kokeminen riittää pitämään lantionpohjalihakset toimintakuntoisina. Lisäksi emätinorgasmeja saavat naiset voivat psyykkisesti paremmin kuin klitorisorgasmeja saavat naiset. Emätinorgasmeja saavat naiset kykenevät ilmaisemaan myös tunteitaan paremmin kuin muut naiset.

Stuart Brody onkin tullut siihen johtopäätökseen, että Freud oli sittenkin oikeassa väittäessään, että naisten tulisi pyrkiä saavuttamaan orgasmi emättimen kautta.

Kari Heusala

Lähde: A Woman’s History of Vaginal Orgasm is Discernible from Her Walk. J Sex Med. Article in Press.

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat