Mainos

Kävelysi, selfiesi, jopa vessapaperirullasi paljastavat jotakin – näin muut tulkitsevat pieniä eleitäsi!

Shoppailutapasi kertovat siitä, mitä mieltä olet yksityiskohtien tärkeydestä; selfiet taas paljastavat, oletko mukava!

Sanotaan, että ensivaikutelma kertoo paljon. Entä pienet, huomaamattomat teot – se, miten kirjoittaa sähköposteja tai käyttää vessapaperia?

Psykologit ovat tutkineet monia tapoja, joita et varmasti ole tullut ajatelleeksi!

Shoppailutapasi

Shoppailutapasi kertovat siitä, mitä mieltä olet yksityiskohtien tärkeydestä, kertoo IFLScience.com.

Vuonna 2012 julkaistun selvityksen mukaan etikettejä ja tuotteita pitkään tutkiskeleva analysoi kaiken saamansa informaation ja haluaa saada kaiken mahdollisen tiedon tuotteesta. Henkilö, joka vain nappaa lähimmän hammastahnaputkilon tutkimatta sitä, ei välitä yksityiskohdista ja on kiinnostunut yleisinformaatiosta.

Selfiesi

Vuoden 2015 tutkimuksessa tutkittiin kiinalaisten ottamia selfie-kuvia. Ainoa oikeaan osunut havainto, jonka testihenkilöt kuvista tekivät, oli tämä: jos ihminen ilmaisee positiivista tunnetilaa kuvassaan, se kertoo kuvan ottajan avoimuudesta uusia kokemuksia kohtaan.

Ystävälliset ihmiset ottavat kuvia alakulmasta. Tunnolliset henkilöt eivät halua paljastaa kuvan taustaa, mikäli siellä on henkilökohtaiseksi koettu tila. Neuroottisimmat henkilöt ottavat kuvia duckface-ilme kasvoillaan!

WC-paperisi

Vessapaperi voi kertoa, oletko määrätietoinen luonne. 2000 koehenkilön testissä ripustettiin vessapaperirulla telineeseen ja täytettiin kysely määrätietoisuudesta ihmissuhteissa.

Jos laitat rullan telineeseen niin, että paperi rullautuu rullan päältä, olet dominoiva. Ne, jotka asettavat rullan telineeseen niin, että paperi rullautuu rullan alapuolelta, ovat alistuvampia.

Jotkut vastaajista ilmoittivat, että kääntävät rullan itseään miellyttävään asentoon myös muualla kuin kotonaan. Heidätkin määriteltiin dominoiviksi!

Syömistottumuksesi

Huffington Postin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan hitaasti syövät henkilöt pitävät kontrollin tunteesta ja osaavat arvostaa elämää. Nopeasti syövät ovat kunnianhimoisia, avoimia uusille kokemuksille ja usein kärsimättömiä.

Nirsot ihmiset ovat neuroottisia, seikkailuhenkiset aterioijat sen sijaan nauttivat mukavuusalueen ulkopuolelle astumisesta. Jos erottelet eri ruoat lautasellasi, kiinnität huomiota yksityiskohtiin ja olet kurinalainen.

Kävelytyylisi

Kävelytyyli kertoo katsojalle, miten haavoittuvaksi kävelijä itsensä tuntee. Vuoden 2013 selvityksessä vangit katsoivat videoita ihmisistä kävelemässä ja kertoivat sitten, ketkä olivat haavoittuvia tai alttiita uhriksi joutumiselle. Tuloksista selvisi, että psykopatiatesteissä korkeita tuloksia saaneet vangit osasivat poimia joukosta henkilöt, jotka olivat joutuneet uhreiksi menneisyydessään.

Yleensä löysä ja rento kävelytyyli yhdistyy mielissämme ekstrovertteihin seikkailunhaluisiin ihmisiin, kireämpi kävely taas neuroottisiin piirteisiin. Nämä johtopäätökset ovat kuitenkin tavallisesti vääriä.

Täsmällisyytesi

Erään tutkimuksen mukaan olet rentoa ihmistyyppiä, jos olet usein myöhässä.

Psykologi Linda Sapadinin mukaan perfektionistit, kriiseilijät, auktoriteettia uhmaavat ja haaveilijat ovat aina myöhässä.

Kielenkäyttösi

Psykologisessa testissä havaittiin, että kun pikadeittaileva pari käytti samanlaista kieltä ja samantapaisia sanoja, he halusivat mennä yhdessä pitkille treffeille todennäköisemmin kuin muut. Kielenkäytöstä voisi siis päätellä, onko joku romanttisesti kiinnostunut sinusta!

Tutkijoiden mukaan ihmiset myös muuttavat kielenkäyttötapojaan silloin, kun pitävät jostakusta.

Sähköpostisi

Millaisen mailin sait? Psykologi Tomas Chamorro-Premuzicin mukaan ekstrovertit puhuvat todennäköisesti hauskuuteen liittyvistä asioista, kuten musiikista ja juhlista. Jos henkilöllä on vain vähän tunneälyä, hän käyttää todennäköisemmin tunteikkaita, negatiivisia sanoja, kuten ”vihainen” ja ”masentunut.”

Narsistit puolestaan puhuvat runsaasti itsestään ja käyttävät sanan ”minä” useita muotoja.

Jos deletoit heti saamasi mailit, kaipaat elämääsi kontrollia ja järjestystä. Jos säästät mailit luettuasi ne, saatat olla perfektionisti, joka aikoo vastata maileihin "joskus myöhemmin".

Jos et lue maileja, muttet myöskään deletoi niitä, voit tuntea olosi ylikuormitetuksi. Toisaalta mailien lukematta jättäminen voi kertoa myös älykkyydestä ja kyvystä tunnistaa, ettei sähköpostien lukeminen auta omaa edistystä.

Miksi miehet muka tietävät kaikesta kaiken? Ankkurit vastaavat:

4:22

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.