Kaurateeleipäset – nopea helppo leipä

Leivo Kaurateeleipäsiä, niin saat nopeasti leipää! Leipäset voivat olla isoja tai pienempiä matalia leipäsiä. Voit myös levittää koko taikinan uunipellille leivinpaperin päälle, jolloin voit jakaa ison rieskan taikinapyörällä neliöiksi tai sektoreihin.

Kaurahiutaleiden lisäksi teeleipiin sopivat Neljän Viljan Hiutaleet tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleet.

2-3 kpl

2½ tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

50 g voita tai margariinia

2 dl maitoa, piimää tai appelsiinimehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu rasva ja neste. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille 2-3 kasaksi. Taputa kasat kostutetulla kädellä tai lastalla isoiksi rieskasiksi ja jaa jokainen taikinapyörällä/veitsellä sektoreittain 6-8 osaan.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Taita kolmiot irti toisistaan. Tarjoile ja syö tuoreena heti paistamisen jälkeen!

VINKKI: Voit ottaa myös taikinasta n. 10 nokaretta, painella ne mataliksi ja tehdä näin pikkurieskasia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat