Kauraleseinen omenapannari

Hei, Haluasin korvata pannukakkuohjeessa osan jauhoista kaurahiutaleilla. Kuinka tämä onnistuu? Vastaako 1dl jauhoja 1dl hiutaleita? Suvi

Hei Suvi! Tarvitset n. 2 dl hiutaleita korvaamaan 1 dl vehnäjauhoja. Vain osan voi korvata näin, ehkä noin desilitran vehnäjauhoja. Voit kokeilla käyttää myös kaurapuuroa pannaritaikinaan eli esim. tähdepuuron voi käyttää hyvin näin. Ohessa ohje miten kauralesepuuroa on käytetty pannaritaikinaan.

Ohessa on lisäksi kiva idea tehdä vähän paksumpi pannari eli Ahvenanmaan pannukakun tyyppinen pannari, jonka voi tehdä myös Kauramannapuuroon. Olethan kokeillut Kauramannasuurimosta tehdä puuroa - suosittelen!

Kauraleseinen omenapannari

Puuro:

  • 1 l maitoa
  • 2 dl kauraleseitä
  • Pannaritaikinaan:
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl (fariini)sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl margariini- tai voisulaa (50 g)

Päälle Omenapannariin:

  • 3 – 6 hapokasta omenaa (koosta riippuen)
  • kanelia
  • (fariini)sokeria

Valmista maidosta ja kauraleseistä puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Tai käytä tähteeksi jäänyttä puuroa pannariin. Sekoita puuroon muut ainekset. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.

Levitä päälle ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi ylimmällä tasolla 30-35 minuuttia.

Kauramannapannukakku Ahvenanmaan tyyliin

uunipellillinen

Puuro:

  • 1,4 l maitoa
  • 2 dl kauramannasuurimoita
  • Lisäksi taikinaan:
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • (1 dl rusinoita)
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 1½ tl vanilliinisokeria

Valmista löysähkö kauramannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vähän jäähtyneeseen kauramannapuuroon muut pannukakun aineet. Kaada seos uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 225 asteisessa uunissa n. puoli tuntia.

Ystävällisin terveisin, Arja

Lue myös:

    Uusimmat