Kaura-toscapiirakka

Toscapiirakka on klassinen piirakka manteli- tai pähkinäkuorrutuksella. Toscapiirakan voi kuitenkin myös tehdä terveellisemmin eli käyttää kuorrutuksen isoja kaurahiutaleita. Tämä Kaura-toscapiirakka sopii myös pähkinäallergiasta kärsiville. Alla olevan ohjeen voi valmistaa myös ilman persikoita tai käyttää niiden tilalla ohuita omenaviipaleita tai pakasteesta löytyviä marjoja.

Kaura-toscapiirakka

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm

  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl pikakaurahiutaleita
  • 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (2 tl kaakaojauhetta)
  • ½ dl juoksevaa margariinia tai voita (50 g)
  • 1 dl kermaviiliä tai jogurttia
  • Väliin:
  • 1 tlk persikoita (n. 300 g)
  • Kuorrutus:
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2½ dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 rkl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ dl maitoa

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja kaakaojauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kermaviili/jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Valmista pohjan paistumisen aikana kauratosca: sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja isot kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot ja lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä. Levitä puolikypsän pohjan päälle persikat ohuina viipaleina ja niiden päälle kauratosca jatka paistamista 225 asteessa n. 10 min, kunnes toskapiirakka saa kauniin värin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat