Kauppareissu tiedossa? Marttojen vinkeillä jää rahaa säästöön

Tuhlaamisen saa kuriin nopeilla ja helpoilla nikseillä.

Useilla saattaa olla tapana käydä kaupassa työpäivän jälkeen. Usein tässä vaiheessa vatsa jo kurnii ja ostoslistakin on saattanut jäädä tekemättä. Erikoisneuvoja Päivi Jukkara vihjaa, kuinka kauppareissun aikana ei ryhdy tuhlaamaan.

Jukkaran mukaan tärkeintä ennen kauppaan menoa on huolehtia, että ostoslista on mukana ja nälkä loitolla. Tärkeää on myös muistaa ottaa mukaan oma ostoskassi, mieluusti monikäyttöinen kangaskassi.

– Mukana kannattaa olla oma varapussi. Useat kertovat ostavansa muovipusseja roskapusseiksi, mutta säästäisivät, jos ostaisivat suoraan roskapussirullan ja muutoin voisivat hyödyntää samaan pussia, vaikka ostoksia tehdessä, erikoisneuvoja kertoo.

Suomalaisilla on tapana punnita kaikki vihannekset ja hedelmät erillisissä pussissa, mutta pienimuotoisia säästöjä saa aikaan, jos punnitsee tuotteet ilman pussia.

– Hedelmien ja vihannesten ostossa voi tuotteet punnita ilman pussia ja yhdistää kaikki hintalaput sitten yhteen ainoaa pussiin, Jukkara toteaa.

Tietenkin tämä on haastavaa, jos tarkoituksena on ostaa runsaasti kasviksia ja hedelmiä. Pienimuotoisten ostosten kanssa tämä on kuitenkin hyvin toimiva keino.

Joskus kiireessä saattaa valita ensimmäisen tuotteen joka nenän eteen tulee, mutta hintojen kanssa tulee olla tarkkaavainen.

– Kaupassa kannattaa verrata yksikköhintoja, litra- ja kilohintoja.Niissä voi säästään aina jonkun verran, Jukkura ilmoittaa.

Säästäminen ei aina ole helppoa, mutta siitä ei myöskään kannata ottaa stressiä. Sitä mieltä on myös Marttojen erikoisneuvoja.

– Säästäessä kannattaa ajatella niin, että pienestä purosta tulee isompi puro. Kerää niitä säästöjä siis pikkuhiljaa, Jukkura muistuttaa.

Seuraavalla kerralla kauppaan astellessa kannattaa siis muistaa valmistautua hyvin jo kotosalla. Rustaa ostoslista ja nappaa kangaskassi mukaan.

Ira Juvonen, ira.juvonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja