Mainos

Kauppa pidensi aukioloaan minuutilla – osoittautui menestykseksi

Ruotsalaisen Ica-kaupan työntekijät saivat kaksi vuotta sitten päähänsä pidentää kaupan aukioloaikoja yhdellä minuutilla. Kauppaa pyörittävän Fredrik Anderssonin mukaan päätös on osoittautunut menestykseksi.

Uppsalassa sijaitseva Ica Närä Folkes livs -kauppa ei ole auki vain kello 23.30 saakka, kuten kahden kilometrin päässä sijaitseva kilpailijansa, saman ketjun Ica Supermarket Väst. Fredrik Anderssonin kauppa on pidentänyt aukioloaikansa minuuttia pidemmäksi.

Ylimääräinen minuutti lisättiin aukioloaikoihin pari vuotta sitten, kun kaupan henkilökunta sai idean vinoilla toisen Ica-marketin työntekijöille.

– Voimme nyt sanoa, että olemme kauppa, joka on pisimpään auki Uppsalassa. On kivaa pystyä sanomaan niin, ja se on myös hyvä juttu asiakkaiden kannalta, kauppaa pyörittävä Andersson kertoi Expressen -lehdelle.

Anderssonin mukaan suuri osa Uppsalassa asuvista opiskelijoista pitää myöhäisiä aukioloaikoja tärkeinä.

– Heillä on oma vuorokausirytminsä ja meidän tulee sopeutua siihen. He tahtovat, että olemme auki pitkään ja niin me olemmekin.

Ylimääräinen minuutti ei todellisuudessa juurikaan vaikuta asiakkaiden mahdollisuuksiin asioida kaupassa, mutta näkyvyyden kannalta tempauksesta on ollut Anderssonin mukaan hyötyä.

Mies tahtoisi pitää kauppaa auki kellon ympäri,

Andersson pitää aukioloaikakysymystä hyvin tärkeänä. Hänen tahtoisi pitää kauppaa auki vuorokauden ympäri.

– Asiakkaat arvostaisivat sitä ja se loisi myös monia työpaikkoja. Se ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, Anderson kertoo ja lisää, että työntekijöiden ammattiliitossa ajatukseen ei ole suhtauduttu yhtä innokkaasti.

– Jatkamme kuitenkin taistelua, sillä se olisi hienoa. Sitten olisimme ensimmäinen Ica-kauppa Ruotsissa, joka on auki kellon ympäri.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.