Sunnuntaisin useat kahvilat ja ravintolat ovat kiinni, sillä toiminta ei ole kannattavaa. Syynä tähän on esimerkiksi työntekijöiden sunnuntailisien tuomat palkkakustannukset.
Kahvilayrittäjä Petteri Prioteasa päätti, että sunnuntaina hänen kahvilansa tuotteiden hinnat ovat 20 prosenttia korkeammat.
Vaikka sunnuntai on kahvilan kiireisimpiä päiviä, ei kahvilatoiminta ole sunnuntaisin kannattavaa.
– Mietimme, mikä olisi järkevä, oikeudenmukainen ja rehellinen hinnoittelumalli.
Työntekijöiden sunnuntailisät syövät yrityksen taloutta. Prioteasa onkin vuosien ajan itse viettänyt viikonloput kahvilalla, jotta toiminta olisi voitollista.
– Päätin, etten halua jatkaa enää sillä linjalla. Haluan viettää aikaa myös perheeni kanssa.
Prioteasa ilmoitti hintojen nostosta sosiaalisessa mediassa. Vastaanotto on ollut hänen mielestään yllättävänkin positiivinen.
